Martijn Paehlig

Op een mooi 2021!

Dat was het dan. 2020 zit er op. Het zal voor altijd een jaar zijn waarvan we ons zó zullen kunnen herinneren wat er gebeurde. Collectief en individueel. Hopelijk brengt 2021 mooiere dingen dan zijn vermaledijde voorganger deed.

Martijn Paehlig

Natuurlijk, er waren ook mooie momenten, zeker in de golfwereld. The Masters in november, het U.S. Women's Open in december, een alsnog volle kalender, zo mogelijk nog vollere golfbanen, groeiende ledenaantallen, een sport die in de lift zit.

Tegelijkertijd moet de eerlijke conclusie zijn dat er veel meer níet mooi was. De golflockdown in het voorjaar, de langdurig gesloten clubhuizen, het niet doorgaan van maar liefst vier internationale golftoernooien, waaronder natuurlijk het KLM Open, die in 2020 op de rol stonden, en zo kan je nog wel even doorgaan.

Er mocht en kon veel niet het voorbije jaar. Tussen langdurige beperkingen en last-minute ingrepen was het zoeken naar lichtpuntjes. De eerste ronde na de golflockdown half mei was er zo een, dat ene reisje dat wél door kon gaan ook, net zoals die paar keer dat er wel in het clubhuis kon worden gegeten, er wedstrijdjes konden worden gespeeld.

Wat echter bijna het hele jaar door niet kon, was dingen plannen voor de wat langere termijn. Voorpret over een reisje dat gemaakt gaat worden in de zomer, kaartjes voor een concert aan het eind van het jaar, eetafspraken met vrienden over zoveel weken... de kalender in de keuken was nog nooit zo leeg of vol met doorhalingen omdat er toch weer nieuwe maatregelen werden genomen.

Als al die maatregelen hun vruchten afwerpen, als het vaccin zijn werk doet, als het virus niet meer zo'n grote rol speelt, dan kunnen we niet alleen binnenkort weer meer doen; dan kunnen we ook weer plannen maken voor de (nabije) toekomst. Het eerste rondje met een vierbal met op de negentiende hole bier en bitterballen voor rekening van de slechtste score of clubwedstrijd met een gezellige nazit en prijsuitreiking na afloop. Kaartjes voor het KLM Open. Het eerste reisje naar een baan in den vreemde...

We zijn er nog niet, maar hopelijk brengt 2021 in elk geval op enig moment mooiere dingen dan zijn vermaledijde voorganger deed.

Columns
  • Istock