Thomassen winnen familiefeest

Met zijn elf jaar was de zoon van Tiger de jongste deelnemer in het PNC Championship, toch trok Charlie de meeste aandacht. Vader en zoon Woods eindigden knap als zevende, maar eigenlijk deed de uitslag er niet toe. Plezier maken, dát was wat telde in de familiewedstrijd van majorwinnaars.

tiger woods

Vader en zoon Thomas wonnen na een slotronde in 57 slagen één slag voor team Singh, die op hun beurt team O'Meara en Trevino één slag voorbleven. Trevino, met zijn 81 jaar de een na oudste deelnemer liet daarmee zien dat golf voor alle leeftijden is, net zoals de jongste spelers in het veld dat deden.

Je zou immers bijna vergeten dat ook de pas dertienjarige kleine Kuchar uitstekende speelde, of dat niet veel oudere Little John Daly zijn kunsten aan de wereld liet zien, want alle ogen waren tijdens het PNC Championship gericht op vader en zoon Woods.

Natuurlijk waren er vragen vooraf, maar de criticasters kregen ongelijk. Niet alleen schermde Tiger zijn welp vakkundig af van de pers, het duo genoot zichtbaar, de vaderlijke trots bij de oudste en het stuiterende plezier bij de jongste, spatte van het scherm, en er zullen weinig mensen geweest zijn die niet smolten bij de aanblik van de twee in het rood gestoken Woodsen, ook niet ex Elin, die samen met dochter Sam de verrichtingen van vader en zoon van nabij volgde.

Dat spel was bijzaak natuurlijk, maar beloofde tegelijkertijd ook veel. Charlie liet met regelmaat zien op zijn minst een talentvol kind te zijn, die vooral ook dol is op het spel: terwijl pa na de ronde de pers te woord stond, stond hij alweer ballen te slaan op de driving range. Vanaf de forwardtee vond hij meestal de fairway, zijn putten was in orde, en vooral zijn korte spel meer dan dat. De gedrevenheid van Charlie was leuk om te zien - het vuistje na een gemaakte birdieputt zal nog vaak herhaald worden - net als de breder dan gezichtsbrede grijns van Tiger. Met twee keer een 62, en een duidelijke bijdrage van junior, eindigde de familie Woods als nummer 7, een plekje achter de Kuchars, eentje voor de Daly's.

Maar wat voor Kuchar Jr en Daly Jr geldt, geldt in nog sterkere mate voor Woods Jr. Het was leuk voor de wereld ze even te zien, maar laat ze nu maar weer lekker kind zijn. Zo vaak als ze willen op de golfbaan, maar zonder camera's.

Einduitslag

Tour
  • Pro Shots