Anne eindigt jaar in achterhoede

Een topnotering zat er niet meer in voor Nederlands nummer 1 in het laatste toernooi van het jaar. Anne van Dam eindigde het CME Group Tour Championship als gedeeld 61ste, ruim achter winnaar Jin Young Ko.

anne van dam

Van Dam haalde nog wel even de headlines voor haar geweldige slag uit het water tijdens de eerste helft van het toernooi, maar wegkomen uit de staart van het klassement lukte haar ook in het weekend niet.

Van Dam kwam als nummer 72 van de jaarranking als allerlaatste - en door twee afzeggingen - het veld in, en liet zien dat ze nog altijd, ondanks het uitblijven van een spectaculair slot, goed op haar plaats is in Amerika.

Zowel zaterdag als zondag ging ze rond in level par in Florida, waar alleen de beste zeventig speelsters van het seizoen nog één keer samenkwamen in 2020, maar met diezelfde score was dan ook elke vergelijking gemaakt. De 72 uit de derde ronde kwam tot stand door veertien parren, twee birdies en twee bogeys te maken, terwijl haar kaart zondag een veel kleurrijker aanblik bood.

Vier birdies, twee bogeys en - op haar slothole - een dubbel bogey 6 op de par-4 negende, waardoor ze nog acht plaatsen inleverde op het leaderboard waar ze nu met +4 als gedeeld 61ste het jaar afsloot.

De zege in Naples ging afgetekend naar Jin Young Ko. De Koreaanse eindigde het toernooi op -18 en had daarmee vijf slagen minder nodig dan de runners up Hannah Green en Sei Young Kim. Ko bewees met haar overtuigende zege dat ze niet voor niets nog altijd de nummer 1 van de wereld is. Door covid-vrees liet ze het grootste deel van het seizoen van de LPGA aan zich voorbij gaan, maar door haar zege in het slottoernooi - de zevende LPGA win uit haar loopbaan - kroonde ze zich alsnog tot winnaar van de jaarranglijst.

Einduitslag

Tour
  • golfsupport