Lee Westwood: haaks in de bunker

Afgelopen seizoen won Lee Westwood op 47-jarige leeftijd voor de derde keer de Order of Merit van de Europese Tour. Dan lukt alleen als je fatsoenlijk uit de bunker kunt komen... Een lesje van de routinier.

Lee Westwood: haaks in de bunker

De meeste amateurs staat in de greensidebunker veel te 'open' (voor rechtshandigen links van het doel opgelijnd). Zo snij je langs de bal en geef je deze zijspin, wat het moeilijker maakt om het clubblad goed op te lijnen, waardoor de afstandscontrole en richting minder voorspelbaar worden. Ik hou de dingen liever simpel, met een haakse set-up. Dat zou jij ook moeten doen.

Hielen haaks. Adresseer met je voeten, heupen en schouders haaks op het doel. Dit maakt oplijnen makkelijker en geeft de bal 'rechtere', meer consistente backspin, wat de accuratesse en afstandscontrole ten goede komt.

Release het clubblad. Het clubblad onder de bal releasen, dus beweegt het in de follow-through voorbij je handen. Dit voorkomt dat de shaft bij impact naar voren leunt, zodat je de loft en clubhoofdsnelheid ook door het zand in stand houdt.

Neem genoeg zand. Het zand is je veiligheidsmarge. Sla 6 tot 10 centimeter achter de bal en stel je voor dat je het zand op de green slaat om de snelheid bij impact op peil te houden. Open het clubblad om de bounce te verhogen en te voorkomen dat de club zich ingraaft.

World
  • Golfsupport