Getest: Mizuno M.Craft putters

Mizuno 'verdubbelt' zijn lijn gefreesde M.Craft putters met drie nieuwe modellen. We introduceren de nieuwelingen en testen de eerste lichting.

Getest: Mizuno M.Craft putters

Begin dit jaar maakte Mizuno na tien jaar afwezigheid een comeback op de puttermarkt met de uit één blok staal gefreesde putters: twee blades en een mid-mallet, die naar de namen M.Craft 1, 2 en 3 luisteren. Daar komen begin volgend jaar drie nieuwe modellen bij. Inderdaad: de IV, V en VI.

Het diepe, machinaal gefreesde patroon in het clubblad geeft een solide gevoel en een pure rol.

Het 355 gram zware clubhoofd (de VI is met 371 gram iets zwaarder) is uitgerust met twee 8-grams gewichten in de hiel en teen, die indien gewenst kunnen worden verwisseld met de meegeleverde gewichten van 3 of 13 gram. Zo kun je het swinggewicht aanpassen aan je stroke of de omstandigheden, zoals snelle of langzame greens.

De IV is een diepe mallet voor golfers met een bescheiden boog in hun stroke.

Elke putter is verkrijgbaar in drie finishes: white satin, blue ion en black ion. Ze zijn voorzien fan een KBS Tour shaft, Lamkin Deep Etched Full Blue cord grip en luxe headcover.

De IV is een diepe blade met een slant neck-hosel en een bescheiden toe-hang, die hierdoor het best past bij golfers met een bescheiden boog in hun stroke.

De V is een diepe mallet met maximale toe-hang, wat hem geschikt maakt voor puttingstrokes met een stevige boog.

De V is een diepe mallet meet een slant neck-hosel, die door zijn maximale toe-hang het best past bij een puttingstroke met een sterke boog.

De VI is een face balanced-mallet voor spelers met een rechte puttingstroke. Het design met de 'tanden' biedt extra stabiliteit en is iets zwaarder dan de andere vijf modellen.

De 'tanden' van de face-balanced VI bieden extra stabiliteit.

De nieuwe lichting M.Craft putters ligt vanaf 4 februari 2021 in de winkel.

Prijs: € 299

golf.mizunoeurope.com

Golfers Magazine zegt: ‘Als je na bijna tien jaar afwezigheid een comeback op de puttermarkt maakt, moet je natuurlijk wel wat te melden hebben. En dat heeft Mizuno. De M.Craft putters zijn prachtig en stralen pure smeedkwaliteit uit.'

'Vooral de twee blades (de 1 en 2) voelen wat harder dan je misschien van Mizuno zou verwachten, maar het gevolg is wel dat je maximale feedback krijgt over je balcontact. De heerlijke midsize full cord grip draagt hier ook zijn steentje aan bij. En bij de mallets is het bekende solide 'Mizuno-gevoel' wel volop van de partij.'

'Met de meegeleverde gewichtskit bewijzen de Japanners dat ze goed begrijpen dat putten een kwestie is van gevoel en persoonlijke voorkeuren, al laten ze wat dit betreft de bal vallen met de beschikbaarheid van slechts één shaftlengte (34 inch). Dat is te weinig (en voor veel lange Nederlanders te kort) en hopelijk wordt de keuze met de nieuwe lichting uitgebreid.'

'Mizuno is geen onbekende op het gebied van putters. Bekende designers als Bettinardi, P.T. Mills en Scotty Cameron maakten hun putters in het verleden voor het Japanse merk en met de M.Craft lijn hoopt Mizuno dit rijke verleden weer nieuw leven in te blazen. Dat doen ze door met de kwalitatief hoogstaande (en prijzige) M.Craft meteen de strijd aan te gaan met de grootste jongens uit de klas, Odyssey, TaylorMade en Ping. Stoer.’