Anne’s wonderslag

Mede dankzij een schitterende redding vanuit het water bleef Anne van Dam op dag een van het afsluitende CME Group Tour Championship onder par.

Anne van Dam

Op de par-4 negende van de Tiburon Golfclub bij Naples in Florida sloeg Van Dam haar drive van 285 meter links van de fairway het water in. Een drop nemen?
Haar caddie raadde haar aan om schoenen en sokken uit te trekken de bal gewoon te slaan.
Maar dit is het zuiden van Florida en je weet nooit wat er allemaal in het water zwemt, kruipt en krioelt én kan bijten.
‘Ik was zo bang dat er een slang of iets anders zat’, zei ze later tegen Amerikaanse verslaggevers. ‘I was such a little girl’.
Hoe het ook zij, de Nederlandse nummer raakte de bal perfect en sloeg ‘m op een meter of drie, maar miste de putt voor birdie en een 70. De negende was haar laatste holes van de eerste ronde van het Tour Championship.
De video van haar slag ging de hele wereld over. Bekijk hem zelf onderaan deze pagina.
Met een 71 (-1) bezet Anne van Dam vooralsnog de gedeelde 24ste plaats. Ze heeft een achterstand van zes slagen op de Amerikaanse Lexi Thompson.
Van Dam vertelde eerder op deze week dat ze nu wordt gecoacht door Sean Foley, die met spelers als Tiger Woods (...) en Justin Rose heeft gewerkt
Stand na eerste dag en Live Scoring via website LPGA Tour

Tour
  • ProShots