Terug naar het oude normaal?

Later dan ooit heeft de Europese Tour het programma voor het nieuwe seizoen bekendgemaakt.
Logo

Het KLM Open staat op een schema met minimaal 42 toernooien in 24 landen.
Het seizoen start in de derde week van januari in Abu Dhabi en wordt in de derde week van november besloten met het Tour Championship in Dubai.
Achttien toernooien op de nieuwe kalender werden afgelopen jaar vanwege Covid-19 afgelast. Het KLM Open behoorde daartoe. De Nederlandse ‘stop’ wordt als alles gaat zoals het moet gaan van 16-19 september gespeeld.
Dat is helaas bepaald geen gunstige datum: een week na het BMW PGA Championship op het Engelse Wentworth en een week voor de Ryder Cup in de Amerikaanse staat Wisconsin. De kans dat echte topspelers naar Nederland komen, is dan ook vrij klein. Al kijkt Daan Slooter, de toernooidirecteur, daar anders tegenaan.

Rolex Series
De Europese Tour zet in 2021 stevig in op een herwaardering van de Rolex Series – vooruitlopend op een te verwachten intensieve samenwerking met de Amerikaanse PGA Tour
Het Abu Dhabi HSBC Championship (21-24 januari), het Aberdeen Standard Investments Schots Open (8-11 juli) en het BMW PGA Championship (9-12 september) krijgen nu elk een prijzenpot van acht miljoen dollar – een stijging van een miljoen. Ze zullen ook allemaal 8.000 Race to Dubai-punten krijgen, net als de vier World Golf Championship-evenementen.
Het ligt in de lijn der verwachtingen dat vanaf het seizoen 2022 een aantal wedstrijden van de Rolex Series ook meetellen voor de FedEx-ranking, de Amerikaanse jaarranglijst.
Beide circuits zijn onlangs een strategische alliantie aangegaan, onder andere om de mogelijk concurrerende Premier League of Golf de wind uit de zeilen te nemen.
Het prijzengeld voor het vierde en laatste Rolex Series-kampioenschap van het seizoen - het DP World Tour Championship in Dubai - stijgt van acht naar negen miljoen dollar miljoen met daarnaast 12.000 Race to Dubai-punten.

UK Swing en nieuwe Spaanse wedstrijden
Zoals CEO Keith Pelley al liet doorschemeren keert de UK Swing terug op de kalender, zij het in een wat kleinere vorm. Er zijn onder andere ook nieuwe wedstrijden op Tenerife en op Gran Canaria. Maar een wedstrijd als het Turkish Airlines Open treffen we niet langer aan op het schema. Daarnaast moeten er nog een paar lege plekken op de kalender worden ingevuld.
‘Ik ben er ongelooflijk trots op dit wereldwijde schema voor 2021 te kunnen aankondigen’, zegt Keith Pelley. ‘Het is een schema dat ons opnieuw over de wereld laat reizen. Het is zo dat de uitdaging om het seizoen 2020 in veel opzichten te hervormen, onze benadering voor 2021 heeft beïnvloed.’
‘Een van de belangrijkste lessen was om toernooien te groeperen aan de hand hun geografische locatie om zo een ​​meer reisvriendelijk seizoen voor onze leden te creëren.’
Pelley: ‘Een ander uitgangspunt was om de positie op de kalender van onze Rolex Series-wedstrijden te blijven verbeteren. Dit is een van de vele aspecten die we zullen aanstippen in onze komende Strategische Alliantie-besprekingen met de PGA Tour.’
Volledige kalender 2021

Laatste nieuws