KLM Open weer in september

De 101ste editie van KLM Open zal van 16 tot en met 19 september 2021 worden gespeeld. De organisator gaat er daarbij vanuit dat tegen die tijd grote sportevenementen weer doorgang kunnen vinden.
Bernardus

Het kampioenschap zal voor het eerst plaatsvinden op de baan van Bernardus Golf in het Noord-Brabantse Cromvoirt.
Ook ieder geval in 2022 en 2023 zal deze wedstrijd van de Europese Tour hier worden georganiseerd.
Of dat met KLM als hoofdsponsor zal zijn, is nog niet bekend. Ondanks de enorme problemen waarmee de luchtvaartmaatschappij vanwege Covid-19 heeft te kampen, blijft men zeker in 2021 de naam aan het Internationaal Golfkampioenschap van Nederland verbinden.
‘Het was een teleurstelling dat het KLM Open 2020 moest worden afgelast, maar de redenen hiervoor zijn bekend en begrijpelijk’, aldus toernooidirecteur Daan Slooter. ‘Voor komend jaar doen we er met alle betrokken partijen alles aan om de top van de Europese Tour en de beste nationale talenten te laten schitteren in Nederland.’

Slooter: ‘We gaan er vanuit dat het in september 2021 weer mogelijk is, om een succesvol en aantrekkelijk toernooi te organiseren. Vanzelfsprekend met inachtneming van de dan geldende maatregelen.’Dit jaar kozen de sponsoren en organisator TIG Sports er niet voor om het KLM Open zonder publiek te laten spelen. Men kon met de Veiligheidsregio Noord-Brabant geen modus operandi vinden om een kampioenschap met een beperkt aantal toeschouwers te organiseren.

En dan nog dit: tegenvaller is dat het KLM Open 2021 is ingeklemd tussen het BMW PGA Championship in Engeland en de Ryder Cup in Amerika. De kans dat er echte toppers naar Bernardus komen, lijkt vooralsnog niet erg groot?
Daan Slooter: 'Het is maar hoe je het bekijkt. Er zijn altijd spelers die de week voor de Ryder Cup willen spelen en het vliegtuig vertrekt pas op de maandag na ons Open naar de VS. Daarnaast is het KLM Open voor mannen die zich net niet hebben geplaatst een mooie gelegenheid om in actie te komen. En: waarom zouden er geen goede spelers kunnen komen die niet uit Europa en niet uit de VS afkomstig zijn?'
Lees ook: Europese Tour 2021 met 42 toernooien in 24 landen

Laatste nieuws