Eindsprint Kim genoeg voor U.S. Open

Met birdies op haar laatste drie holes schreef debutant A Lim Kim het U.S. Open op haar naam.
Eindsprint Kim genoeg voor titel

Het laatste Major van het seizoen leek in eerste instantie af te stevenen op een play-off. De nummer 1 van de wereld, Jin Young Ko, had met een afsluitende 68 (-3) een clubhouse target van -2 neergezet en kreeg even later gezelschap van overnight leader Amy Olson.

De Amerikaanse kwam op de slotdag niet verder dan een 72 (+1), maar dat was gezien de omstandigheden nog knap. Op zaterdagavond overleed haar schoonvader, waarna haar man naar huis vloog om de begrafenis te regelen.

Olson begon de slotronde met drie bogeys in haar eerste vier holes, maar kreeg het lek gelukkig snel boven met birdies op hole vijf en zes. Met een birdie op de laatste hole voegde ze zich alsnog naast Ko bovenaan het leaderboard en leek ze zich op te kunnen maken voor een play-off.

Daar dacht Kim anders over. De 25-jarige Zuid-Koreaanse speelde haar eerste U.S. Open, maar daar was niets van te merken. Met birdies op zestien, zeventien én achttien (geen van allen een par-5 trouwens) tekende ze voor de laagste ronde van de dag (67) en maakte ze vijf slagen achterstand goed. Kim werd ze de vijfde speler die het Major in haar eerste optreden wist te winnen en de eerste die dit deed met een mondkapje op.

Slechts vier spelers eindigden het U.S. Open onder par. Anne van Dam miste de cut op één slag.

Leaderboard

Laatste nieuws