Golfbanen blijven ondanks lockdown - en met beperkingen - open

'Buitensporten met twee personen op anderhalve meter blijft mogelijk', aldus Mark Rutte in zijn toespraak. Dat is - hoe relatief ook - goed nieuws voor golfers en golfbanen
covid

Na de eerdere maatregelen van dit voorjaar en afgelopen oktober gaat Nederland opnieuw op slot. Het grootste deel van Nederland moet de deuren sluiten, maar golfbanen blijven dit keer - en anders dan in maart - gevrijwaard van volledige sluiting.

In de lange lijst maatregelen wordt golf niet met name genoemd maar over sport staat er onder andere het volgende: "Buiten sporten mag nog wel, maar maximaal met twee personen op 1,5 meter afstand. Teamtrainingen en competitiewedstrijden kunnen niet meer."

Daarmee kan er, met inachtneming van alle beperkingen - maximale groepsomvang van twee personen, afstand houden, geen handen schudden, geen wedstrijden etc - wel gespeeld blijven worden.

De gevolgen voor de golfwereld zijn evenwel groot. Clubhuizen en horeca blijven gesloten, golfwinkels moeten nu ook de deuren sluiten, en voor golftouroperators worden het lange maanden nu het dringende advies is tot half maart geen buitenlandse reizen te maken.

Lees hier alles over de maatregelen met betrekking tot golf en golfbanen

Laatste nieuws