Van Dam mist de cut in U.S. Open

Met twee keer een 73 miste Anne van Dam op één slag het weekend in het laatste Major van het jaar.
Van Dam mist de cut in U.S. Open

De Nederlandse speelde haar tweede ronde op het – net iets makkelijkere – Cypress Creek, wederom in gezelschap van collega-longhitters Fassi en Pagdanganan. 'The bomb squat' werd het trio al genoemd.

Na vier parren kon Van Dam haar lengte op de par-5 vijfde hole helaas niet omzetten in een birdie. Het werd zelfs een bogey en twee holes later moest ze een tweede slag inleveren. Op de par-5 negende hole won ze wel een slag – de enige deze week – zodat de cutlijn in zicht bleef.

Op de tweede negen wist ze geen birdies meer te maken, terwijl er nog wel een bogey op de kaart moest worden genoteerd. Met een 73 (+2) ging ze naar +4 voor het toernooi, wat uiteindelijk één slag te veel bleek om het weekend te halen.

De statistieken? Met een gemiddelde van 243 meter van de tee zat het met de lengte natuurlijk wel goed. Ze raakte in totaal 12 van de 28 fairways en 28 van de 36 greens, waarna ze vervolgens 34 putts per ronde nodig had. Het bleek nèt niet voldoende.

De beste papieren voor het laatste Major van 2020 zijn vooralsnog in handen van de pas 22-jarige Japanse Hinako Shibuno. Ze won pas één keer op de LPGA Tour, maar dit was wel meteen een Major (het Women's British Open van 2019). Ze weet dus hoe ze om moet gaan met de spanning.

Op -7 heeft de Japanse halverwege het toernooi drie slagen voorsprong op... twee amateurs! De Zweedse Linn Grant (-4) moet drie slagen toegeven, terwijl de Amerikaanse Kaitlyn Papp in een groepje achtervolgers op -3 staat.

Leaderboard

Laatste nieuws