Gelukkig Nieuwjaar!

2020 was een jaar om snel te vergeten, een nieuw jaar is begonnen. Dat het voor iedereen een mooi, beter en vooral ook gezond jaar mag worden. De medewerkers van Golfers Magazine wensen iedereen een mooi 2021!

2021

2020 was – zacht gezegd – een bijzonder jaar, eentje dat we ons nog lang zullen heugen. In het algemeen, maar zeker ook in de golfsport.

Na de golflockdown van het vroege voorjaar volgde een prachtige golfzomer. Omdat vakanties werden geannuleerd of in het binnenland werden gevierd, deden veel golfbanen goede zaken. Nieuwe leden, zomerabonnementen, extra greenfees: het vinden van een starttijd was soms een hele opgave.

Waar die golfers vandaan kwamen? Tal van mensen pakten voor het eerst de clubs op. Velen doken hun oude setje op dat al jaren stof stond te happen. En wie voorheen af en toe een rondje speelde, werd zomaar een regelmatig spelende golfer. Het (terechte!) beeld van golf als veilig en gezond tijdverdrijf zorgde voor een aanzuigende werking.

Natuurlijk is dat goed nieuws, maar golfen in de zomer – korte mouwen, zonnebril op, met na afloop een drankje op het terras – wil iedereen wel. Wat als het koud(er) is, miezert en de wind over de baan jaagt? Inderdaad, veel golfers zetten dan liever de stokken in de hoek van de schuur, nestelen zich voor de open haard, en melden zich medio mei weer op de tee.

Zonde, zó ontzettend zonde. Niet alleen omdat het altijd goed is om wat tijd buiten door te brengen, maar ook omdat je je spelniveau ermee op peil houdt en daardoor komend voorjaar veel minder last hebt van koudestartproblemen.

De drukte op de banen in november en december was wat dat betreft hoopvol, maar ook voor januari en februari zeggen we: hou vol, ga door, en sla ook in de donkere maanden af en toe een balletje. Door, als de situatie het weer toelaat, een korte golfvakantie te boeken, een rondje van negen holes te spelen, of op de overdekte drivingrange of zelfs indoor te werken aan je spel. En heb bovenal plezier. Het is goed voor jezelf en goed voor de golfbranche. En daar hebben we allemaal baat bij.

Blijf gezond. Blijf golfen. Zien we je morgen op de drivingrange?

Namens alle medewerkers van Golfers Magazine een gezond en gelukkig 2021 gewenst.

Martijn Paehlig

Hoofdredacteur

World
  • istock