Olsen aan kop met ace, Anne in middenmoot

Ondanks een birdieloze ronde heeft Anne van Dam nog alle kans zich te plaatsen voor het weekend van het U.S. Women's Open.
anne van dam

De omstandigheden in de eerste ronde van het 75ste U.S. Women's Open waren lang ideaal. Weinig tot geen wind en een aangename temperatuur. Dat er desondanks weinig lage scores binnen werden gebracht bewees dat ook deze decembereditie van het U.S. Open een 'echt' U.S. Open is - smalle fairways, lastige pinposities op keiharde greens met slapend bermudagras in de rough als najaarstoegift - al openden maar liefst 23 speelsters onder par op een van de twee banen waar de eerste twee rondes van het toernooi worden gespeeld.

De meeste van die lage(re) scores werden binnengebracht op de Cypress Creek (15), terwijl juist de koploopster Amy Olsen op de Jackrabbit Course speelde. De -4 van de Amerikaanse was mede te danken aan de tweede hole in one uit haar loopbaan op de par-3 zestiende, direct gevolgd door een birdie op de par-4 zeventiende. Samen met twee birdies op de eerste negen en slechts één bogey bleef ze een drietal speelsters daarmee één slag voor.

Van Dam speelde eveneens op de Jackrabbit - er wordt voor het eerst in de geschiedenis van het toernooi op twee banen gespeeld omdat er weinig daglicht is in december - maar wist daar geen enkele birdie te maken. In de flight van de longhitters tekende de Nederlandse voor zestien parren en twee bogeys: op de par-4 twaalfde en de par-3 zestiende, dezelfde hole waar Olsen maar één slag nodig had. Het leverde Van Dam uiteindelijk een openingsronde in +2 en de gedeeld 55ste plaats. Alle kans om het weekend te halen en - met een ronde op de 'makkelijker' Cypress Creek voor de boeg - misschien zelfs wel te stijgen op het leaderboard.

De tweede ronde van het U.S. Women's Open is vrijdagavond tussen 21.00 en 24.00 live te zien op Ziggo Sport.

Leaderboard

Laatste nieuws