Solide start Nederlanders

Met respectievelijk een 71 (-1) en een 72 (par) hadden Joost Luiten en Wil Besseling een prima openingsdag in het DP World Tour Championship. Victor Perez leidt na een 67.
Solide start Nederlanders

Luiten moest vroeg de baan in en bewees dat hij wakker was met twee birdies op de eerste negen. Op de lastige par-3 zeventiende moest hij uiteindelijk nog een slag inleveren, maar hij zal tevreden zijn met een ronde onder par. De rough is namelijk zwaar op het Jumeirah Golf Estates en de vlaggen stonden regelmatig lastig.

Wel is duidelijk dat er de komende dagen nog winst is te behalen met zijn approaches. Ruim 71 procent fairways is degelijk, maar 66 procent GIR's is niet voldoende voor een topnotering. Aan de andere kant: als hij de green miste, wist Luiten in ruim 83 procent van de gevallen zijn par te redden, wat het vertrouwen goed zal doen.


Met een 71 (-1) staat Luiten gedeeld 18de, één slag voor Wil Besseling, die zijn naam op de gedeeld 26ste plaat terugvindt (par).

Besseling maakte birdies op de par-3 zesde en zeventiende hole, wat vaak een teken is dat het met de ijzers wel goed zit. Die conclusie wordt onderschreven door het feit dat de lange Noord-Hollander van nog geen 36 procent geraakte fairways toch ruim 83 GIR's wist te scoren. 33 putts is wel aan de ruime kant (Luiten had er slechts 28 nodig), maar uit de rough kun je geen vlaggen aanvallen, en voor een debuut in de seizoensfinale kun je dit beslist a good day's work noemen.

Jezelf niet uit het toernooi spelen is op de eerste dag altijd de belangrijkste opdracht, en daar hebben beide Nederlanders zich keurig aan gehouden.

Op een kwart van de wedstrijd staat Victor Perez aan de leiding (-5), maar met namen als Fitzpatrick (-4), Fleetwood (-3), Hatton (-3), Kaymer (-3), Stenson (-2) en Reed (-2) goed zichtbaar in zijn achteruitkijkspiegel zal de 28-jarige Fransman niet te veel verwachtingen hebben.

'Ik heb niets te verliezen en alles te winnen', is zijn insteek voor de rest van het toernooi. 'Ik moet er vier ronden vol voor gaan. Natuurlijk moet je goede ballen slaan en soms je verlies pakken, maar nogmaals: ik heb niets te verliezen en moet gewoon heel veel birdies maken.'

Leaderboard

Laatste nieuws