Win een Pure puttstation

De winter is de ideale tijd om aan je putten te werken, maar dan moet je het wel serieus aanpakken. Daarom geven we drie complete puttstations van Pure2Improve weg.

Win een Pure puttingstation

Een beetje putten op het tapijt is natuurlijk leuk, maar echt beter word je er niet van. Wil je in 2021 beter scoren op de green (nog steeds de snelste manier om je handicap te verlagen) pak het dan serieus aan met de Pure2Improve puttmat.

We laten zien hoe je een compleet puttstation bouwt, waarmee je ook je set-up kunt checken en kunt werken aan een betere rol van de bal en dus consistentere afstandscontrole.

Een puttmat is ideaal om de startlijn en snelheid van je putts te trainen.

Als je een enorme huiskamer hebt, kun je kiezen voor een mat van vijf meter, maar waarschijnlijk ligt de versie van drie meter wat minder in de weg. En het zijn toch de korte en middellange putts waar je op de green het verschil mee kunt maken. Door de zware onderkant blijft de mat op elke ondergrond goed liggen.

De Pure2Improve puttmat biedt talloze trainingsmogelijkheden en hieronder leggen we er kort een aantal mogelijke oefeningen uit.

Een puttmat biedt talloze trainingsmogelijkheden.

Om je startlijn te trainen, leg je bal op de rode lijn, bij de overgang naar het zwartgroene vak. Zo kun je zien of het clubblad loodrecht is opgelijnd en waar de bal ligt in je stand ten opzichte van je borstbeen. Het doel is je putter bij impact loodrecht op de doellijn te hebben. Je clubblad bepaalt voor 95% waar de bal zal vertrekken, wat voor het uitholen van korte putts essentieel is.

De witte stippen op de mat liggen 30cm uit elkaar en zo kun je een ladderoefening doen naar de verste stip. Let op, de stippen liggen niet in lijn met elkaar, dus lijn elke putt op naar de hole. Kies steeds een nieuwe stip op de mat, en check je lijn en snelheid bij elke putt

Met een puttspiegel kun je goed je set-up en startlijn checken.

We gaan nog een stap verder door ons puttstation uit te rusten met een puttspiegel en een puttcup. Met de spiegel kun je checken waar ogen zitten ten opzichte van de bal. Als je set-up niet goed is, kun je immers nooit consistente putts slaan.

Een goed vertrekpunt is je linkeroog boven de bal, zowel in de set-up en bij de eindstand. In de spiegel zie je tevens je schouderlijn. Zorg dat deze parallel is aan de lijnen op de spiegel, want dat helpt bij een neutrale zwaaibaan met de putter.

De puttcup geeft je feedback over de lijn en snelheid van je putt.

Wil je op snelheid trainen, plaats dan de puttcup op de grote witte stip. De afstand die de bal terug komt rollen, geeft aan hoeveel snelheid hij had bij de hole. Je wilt 'm in het zwarte vak laten stoppen. Een putt met de optimale snelheid blijf hangen in de putting cup.

De puttcup geeft ook aan waar de bal de hole in komt. Komt de bal niet recht terug, dan heb je de hole wel geraakt maar niet in het midden. De lengte die de bal terug rolt, geeft aan hoe ver de bal bij een gemiste putt voorbij de hole zou zijn gerold. Hoe rustiger de bal de cup in rolt, des te groter de kans hij ook in werkelijkheid zal vallen.

Wil je kans maken op een van de drie Pure2Improve puttstations?

Stuur dan voor 31 december 2020 een mail met je adresgegevens naar [email protected] (o.v.v. Puttstation).

De drie winnaars krijgen hun prijs thuisgestuurd. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

Kijk voor meer informatie over de producten op: www.pure2improve.com.