Hovland doorbreekt vloek in Mexico

Niet eerder won een speler die het Puerto Rico Open won daarna nog een wedstrijd op de PGA Tour. De Noor rekende in het Mayakoba Classic af met deze urban legend.
hovland

Natuurlijk bestond die 'vloek' niet. Een opvallend toeval hooguit, meer was het niet dat in de elfjarige geschiedenis van het toernooi niet één van de winnaars daar ook elders wist te winnen. Dat dat verhaal ooit ging verdwijnen was slechts een kwestie van tijd, en dat het juist de jonge Noor was die het deed, misschien wel treffend ook.

Met een koelbloedige putt van een meter of drie deed hij zijn bijnaam eer aan. De 'smiling assasin' ging met een slotronde in 65 slagen ook de laatste tegenstanders voorbij en bleef met een totaal van -20 Aaron Wise precies één slag voor. Wise tekende met een -8 voor de beste score van de dag, maar dat was niet genoeg om Hovland van zijn tweede zege af te houden.

De immer goedlachse Hovland veroverde nauwelijks anderhalf jaar geleden zijn kaart voor de PGA Tour, won in die korte periode twee keer - pas de vijfde Europeaan die dat doet voor zijn 24ste - en klom op naar de vijftiende plek op de wereldranglijst. Op social media waren er na zijn zege mensen die meenden dat de vloek alsnog niet doorbroken was, de wedstrijd vond immers niet plaats in de Verenigde Staten, maar het gaat vast niet lang duren voor hij daar mee afrekent.

Einduitslag

Laatste nieuws