Besseling blijft in Dubai

De Europese Tour publiceert pas zondag na afloop van het SA Open de deelnamelijst aan het DP World Championship, maar voor Besseling bestaat er geen twijfel meer: 'Ik speel de finale'.
wil besseling

Een mooie move zat er niet meer in voor de Noord-Hollander die als enige landgenoot deze week deelnam aan het Golf in Dubai Championship. Voor de tweede opeenvolgende dag kwam Besseling niet verder dan een minimale score onder par. Na een eagle op hole twaalf (zijn derde), volgde direct een dubbele bogey op de par-3 dertiende, volgden er drie birdies (op zestien, vijf en zeven) en twee bogeys (op vier en op negen) waardoor hij in de eindrangschikking zelfs iets inleverde.

'Het was deze week niet scherp genoeg. De tweede ronde was natuurlijk heel mooi en in het weekend ben ik bezig geweest om weer wat stappen te maken in mijn spel. Op naar de finale nu!', reageerde de als 56e gefinishte landgenoot, die zich voor het eerst op mag maken voor de seizoensontknoping en daarmee een mooi slot aan een uitstekend seizoen kan geven. 'Ik ken de Earth Course niet goed maar ik heb alle tijd om me voor te bereiden', keek hij vooruit naar de start van de laatste week van het seizoen komende donderdag.

De zege in Dubai was een prooi voor Antoine Rozner. De Fransman begon de slotdag op vier slagen van leider Sullivan, maar had na zijn 63 in de openingsronde nog wat moois voor het laatst bewaard. Met een uitstekende 64 ging hij naar -25 en dat was niet alleen genoeg om Andy Sullivan voorbij te steken, er was ook niemand anders meer die hem kon bedreigen op weg naar zijn eerste zege op de Europese Tour.

'Het was mooi om het vandaag af te kunnen maken na eerder dichtbij te zijn geweest. Ik zag pas op achttien dat ik aan kop stond en ik denk dat dat me zeker geholpen heeft om aanvallend te kunnen blijven spelen. Dit is een emotioneel moment en ik verheug me nu al op volgende week. Heel mooi om aan zo'n groot toernooi mee te mogen doen', keek ook de Fransman vooruit naar het DP World.

Einduitslag

Laatste nieuws