Besseling sterk in Dubai

Met een eagle en twee birdies op de laatste vier holes haalde Wil Besseling de cut in het Golf in Dubai Championship en zijn kansen op het kwalificeren voor het Tour Championship blijven volledig intact.
Wil Besseling

Besseling speelde de tweede ronde op de par-72 Fire Course van het Jumeirah Estate in 65 slagen. Met een totaal van 138 (-6) bleef hij na 36 holes ruimschoots aan de goede kant van de streep. De 34-jarige nummer twee van ons land staat met nog twee ronden te spelen op de 42ste plaats.
Omdat hij in Dubai de cut haalde, mag de Noord-Hollander blijven dromen van deelname aan het Tour Championship op de Earth Course, de andere baan van Jumeirah.
Het zou opmerkelijk zijn als de man die geen volle kaart voor dit seizoen heeft voor het eerst in zijn carrière toch het lucratieve eindtoernooi van de Europese Tour kan spelen.
Wil Besseling is nu 64ste op de jaarranglijst en de beste zestig beschikbare spelers van de ranking mogen volgende week spelen in het met acht miljoen dollar gedoteerde Tour Championship. De Tour meldde begin deze week dat dit in de praktijk betekent dat de top-67 na dit weekeinde is geplaatst. Maar er zijn ook scenario’s die nog gunstiger zijn.
Andy Sullivan gaat de laatste twee ronden van het met een miljoen gedoteerde toernooi in met drie slagen voorsprong op de rest van het veld. Hij voegde aan de 61 van woensdag een 66 toe. De Engelsman heeft een totaal van 127 (-17) achter zijn naam.
De tweede plaats wordt ingenomen door de Engelsen Matt Wallace en Ross Fisher. Zij gingen donderdag in 67 slagen rond.
Ziggo Sport Golf zendt de derde ronde vrijdag van 7.30-12.00 uur rechtstreeks uit. Aansluitend is er van 12.00-17.00 uur een live-verslag van dag 2 van het Zuid-Afrikaans Open.
Stand en vanaf 5.00 uur Live Scoring derde ronde via website Europese Tour

Laatste nieuws