Barkley en Mickelson verslaan Manning en Curry

De eerste editie van 'The Match' haalde alle voorpagina's. Na de ontmoeting tussen Tiger en Phil van twee jaar geleden werd het format aangepast waardoor lefty deze editie nog de enige golfer in het veld van vier was.
the match

Werd er in de eerste editie nog gesproken over een showdown tussen twee van 's werelds beste golfers van hun generatie - met extreem veel geld in de prijzenpot - na een paar edities is de match verworden tot een golfevenement in de beste traditie van silly season: veel geld voor goede doelen in een wedstrijd waar plezier maken belangrijker is dan goed golf.

Dat dat het geval was, bleek al vooraf. Hoe anders was het mogelijk dat Charles Barkley een van de deelnemers was? De voormalig basketbalster blinkt bepaald niet uit op de golfbaan, met een swing die je rugwervels spontaan van hun plaats laat schieten.

Barkley werd mede daarom gekoppeld aan de enige golfer die voor de derde editie op rij meedeed. Phil Mickelson coachte zijn teamgenoot voortdurend in de van plaagstootjes bol staande strijd tegen footballlegende Payton Manning en basketbalster Steph Curry. En hoewel de bookmakers vooraf al hun geld op het laatstgenoemde tweetal zette, liep de The Match héél anders af. 'Zet maar vast wat herhalingen van Law and Order klaar, we zijn vroeg thuis', riep Barkley op een gegeven moment zelfs naar de camera op weg naar een ruime zege (4&3) voor de underdog, een middagje fungolf voor de kijkers thuis, en vele miljoenen dollars voor het goede doel.

Laatste nieuws