Weer prijs voor Pedersen

Niet iedereen zal blij zijn dat het seizen voorbij is voor de Ladies European Tour. Emily Kristine Pedersen won voor de derde week op rij. De Deense is in de vorm van haar leven en had vast nog graag een paar toernooien doorgespeeld.
pedersen

Waar 2020 voor de meesten een jaar is om zo snel mogelijk te vergeten, zal Pedersen de herinneringen aan het bijna voorbije koesteren als geen ander.

Nadat ze eind augustus haar eerste zege pakte in het Tsjechisch Ladies Open, bleek de koek nog lang niet op voor de 24-jarige Deense. Sterker, een blik op de uitslagenlijst van de rest van het seizoen leert dat het daarna pas begon. Eerst nog voorzichtig, met een 3e, een 15e en een 41ste plaats, maar daarna verschenen er louter 'eentjes' achter haar naam.

Pedersen was de beste in het Saudi Ladies International, het Saudi Ladies Team - waar ze zowel individueel als in teamverband won, en ook dit weekend was het raak, in het afsluitende Andalucia Open de Espana waar ze met een foutloze slotronde (66) met -15 een ruime zege boekte, en in één moeite door ook de Race to the Costa del Sol op haar naam schreef.

'Ik kan het bijna niet geloven dat ik de Race to the Costa del Sol gewonnen heb. De Order of Merit winnen is altijd een droom geweest en ik ben niet alleen blij dat ik deze week goed hebt gespeeld, maar het hele jaar. De laatste maanden zijn ongelofelijk geweest', glunderde de Deense die pas de tweede speelster van het circuit was die er in slaagde om drie opeenvolgende wedstrijden op haar naam te schrijven.

Met een totaal prijzengeld van ruim vier ton was ze niet alleen ruim de grootverdiener van het seizoen, met haar puntentotaal van bijna 1250 had ze bijna drie keer (!) zoveel punten als de nummer twee op de jaarranglijst, de Zweedse Julia Engstrom. De vierde plaats op de ranking werd ingenomen door de Belgsische Manon de Roey terwijl Anne van Dam in slechts vijf optredens alsnog genoeg euro's bij elkaar speelde om als negende op de jaarranglijst te eindigen.

Einduitslag

Laatste nieuws