Top 10 voor Van Meijel

Met een zevende plaats in het Joburg Open tekende Lars van Meijel voor zijn beste resultaat op de Europese Tour ooit. Joachim B Hansen won.
Top 10 voor Van Meijel

Een 24ste plaats in het Alfred Dunhill Championship van bijna een jaar geleden was tot nu toe het beste resultaat van de 26-jarige eerstejaars op de Europese Tour. Daar ging hij deze week dik onder met zijn eerste top 10-notering op het hoogste niveau.

Van Meijel verbeterde zich op de par-71 van de Randpark Golf Club vier dagen op rij. Een openingsronde in 70 slagen werd gevolgd door een 69 en een 67, en vandaag won hij nog eens elf plaatsen op het leaderboard door een afsluitende 66 (-5).

Zowel voor als na de turn wist hij drie birdies te maken en hiermee meldde hij zich zelfs in de top 5. Een bogey op zeventien koste hem nog drie plaatsen, maar een kniesoor die daarop let. Zijn totaal van -12 was goed voor een gedeeld 7de plaats – naast een grote naam als Brandon Stone. Daar mag je trots op zijn.

De andere landgenoten die de cut haalden, keken met minder plezier terug op het weekend. Johannes Veerman kwam niet verder dan 74-71 en een 35ste plaats (-4) – teleurstellend als je het toernooi met een 64 begint. Daan Huizing sloot onder par af (69), maar de 74 van zaterdag stond een goede notering in de weg. Hij moest genoegen nemen met een plek net buiten de top 50 (T51 op -2).

De winst in Zuid-Afrika ging naar Joachim B. Hansen (-19), die met een 67 overnight leader Wilco Nienaber (70) voorbij wist te gaan. Het was de eerste titel van de Deen die al een decennium op de Europese Tour speelt, wat zorgde voor de nodig tranen. 'Ik ben behoorlijk emotioneel', gaf hij toe. 'Hier doen we het voor, weet je.'

Leaderboard

Laatste nieuws