Off-day Luiten en Besseling

De beste twee Nederlanders hebben een goede tweede ronde nodig om de cut te halen in het Joburg Open.
Wil Besseling

Joost Luiten en Wil Besseling (foto) hadden op de openingsdag 74 slagen nodig voor de par-71 Firethorn Course van de Randpark Golfclub.
Op de uitstekende parkbaan in Johannesburg liet Luiten vier birdies, vijf bogeys en een double bogey noteren. Besseling maakte twee birdies en vijf bogeys. Beiden bevinden zich na de eerste achttien holes in de kelder van het klassement van deze wedstrijd van de Europese Tour.
Daan Huizing staat er van de vijf Nederlanders in dit met een miljoen euro gedoteerd kampioenschap het beste voor: vier birdies leverden hem een 69 op.
Lars van Meijel en Darius van Driel kregen een 70 achter hun naam.
Uitgaande van de scores op donderdag lijkt de cut in de richting van twee onder par te gaan. Of we vrijdag al weten waar ‘de bijl valt’ is niet zeker. Er is in de middag een kans van zestig procent op (zware) onweersbuien.
De zesde speler met (ook) een Nederlands paspoort is Johannes Veerman. Hij behaalde twee top-10 plaatsen in zijn laatste vijf toernooien. Na dag 1 van het Joburg Open is Veerman na een 64 (acht birdies) derde, op twee slagen van de Zuid-Afrikaanse leiders Shaun Norris en de jonge Wilco Nienaber.
Ziggo Sport Golf zendt de tweede ronde vrijdag van 11.00 – 16.00 uur rechtstreeks uit.
Stand en vanaf vrijdag 5.30 uur Live Scoring tweede ronde

Laatste nieuws