Van Dam laat kans op zege liggen

Een gebrek aan gevoel op de greens voorkwam dat de Nederlandse nummer 1 Saudi-Arabie als winnaar verliet al was er wel opnieuw een topnotering voor Van Dam. Na de vierde plaats van afgelopen zondag deelde ze nu de tweede plaats.

anne van dam

De tweede opeenvolgende wedstrijd in de oliestaat had een afwijkend spelformat. Het driedaagse event was tegelijkertijd een team-event waarbij professionals en amateurs samen speelden, alsook een individuele wedstrijd waarbij er twee ton in de prijzenpot zat.

In het team-event speelde Van Dam geen rol van betekenis, maar individueel had de inwoonster van Lake Nona lang uitzicht op de hoofdprijs en met iets scherper spel, en vooral iets beter putten, had ze het seizoen zomaar met een zege kunnen besluiten.

Na tien holes met zes parren en vier birdies stond Van Dam maar één slag achter koploopster Pedersen en had ze alle kans het de Deense nog knap lastig te maken, ondanks een tot op dat moment ook al niet daverend werkende putter.

Na nog een birdie op dertien, en met nog twee par-5 holes voor de boeg, had Van Dam goede kans gedeeld aan kop te komen, maar precies op dat moment kwam er zand in het machinerie. Eerst sloeg ze haar drive op dertien in het water, waarna ze niet verder kwam dan een par, op hole veertien maakte ze uit het niets een bogey, om tenslotte - ondanks een hele lange putt op 17 voor birdie - te blijven steken op -12 na een drieputt par op de par-5 achttiende na een (veel) te kort gelaten putt vanaf de rand van de green.

De zege ging, net als afgelopen zondag naar Emily Kristine Pedersen. De Deense behaalde met -14 haar derde zege van het seizoen en is niet meer in te halen op de Order of Merit waarvoor nog één wedstrijd op de kalender staat.

Einduitslag

Tour
  • LET / Tristan Jones