Sterk herstel Van Dam in Saudi Ladies Invitational

Na een matige eerste ronde liet Anne van Dam zien nog niet klaar te zijn in Saoedi-Arabië. Na een ronde in 69 slagen steeg ze flink op het leaderboard en gaat ze net buiten de top-10 het weekend in.
anne van dam

Na een 74 in de openingsronde - onder meer dankzij twee dubbele bogeys op par-3 holes - wist Van Dam dat ze op de tweede dag beter voor de dag moest komen, wilde ze in het verloop van het toernooi op Royal Greens nog een rol van betekenis spelen.

Daarin slaagde de Nederlandse ruimschoots, al is haar achterstand op de koploper met acht slagen, ruim. Waar de Deense Pedersen na 36 holes op -9 staat, heeft Van Dam maar een minimale score onder par achter haar naam: -1.

Van Dam, ondanks de warmte net als al haar collega's spelend in een lange broek, maakte in de tweede omloop geen enkele bogey, maar moest ook lang wachten voor ze haar eerste birdie mocht noteren. Op de par-5 negende deed ze dat voor het eerst, om na de turn op de resterende par-5 holes (13 en 18) nogmaals slagen te winnen voor een dagtotaal van drie onder par. Niet alleen ruimschoots voldoende om door te mogen naar het weekend; een topnotering zit er ook zeker nog in voor de Arnhemse.

Leaderboard

Laatste nieuws