Favorieten melden zich op Augusta

Nadat de eerste ronde van The Masters tegen het einde van de vrijdagochtend was voltooid, stond Dustin Johnson (foto) gedeeld eerste en Justin Thomas gedeeld vierde. Ook andere kanshebbers staan er goed voor.
Dustin Johnson

Dustin Johnsons birdie op de laatste was goed voor een 65 – dezelfde score die Paul Casey al donderdag en Dylan Frittelli vrijdagochtend in de boeken brachten,
Het trio heeft een slag voorsprong op Justin Thomas en de jonge Zuid-Koreaan Sungjae Im, die zijn debuut maakt op Augusta. Na Fuzzy Zoeller in 1979 heeft overigens geen enkele eerstejaars The Masters gewonnen.
Andere kanshebbers op de titel staan er ook goed voor: Webb Simpson en Xander Schauffele. Zij kregen een 67 achter hun naam.
Tiger Woods kwam donderdag al tot een 68 en Jon Rahm tot een 69. Brooks Koepka leek vrijdag boven par te gaan eindigen, maar hij besloot met eagle-par-birdie-birdie voor een 70. Bryson DeChambeau ging donderdag al in 70 slagen rond.
De grootste verliezer van de eerste ronde was ontegenzeggelijk Rory McIlroy. De Noord-Ier speelde een beroerde tweede negen en kreeg een 75 achter zijn naam. Op basis van de scores van de eerst ronde moet McIlroy er vanuit gaan dat de cut (top-50 plus ties) op 142 kan komen te liggen en dus moet hij minimaal in 67 slagen rondgaan om zeker een kans te maken.
En dan nog dit (I): In zijn 37ste (!) Masters speelde de zoals altijd doodkalme Bernhard Langer de eerste ronde in 68 slagen – zijn beste opening van het kampioenschap sinds 1993. In dat jaar won de 63-jarige Duitser The Masters voor de tweede keer.
En dan nog dit (II): De goede omstandigheden van gisteren en vandaag leidden er toe dat er door de 92 spelers 346 birdies werden gemaakt. De gemiddelde score was 71,413. Er waren 24 scores onder de zeventig. Dat is een nieuw Masters-record.
En dan nog dit (III): de moeilijkste holes van de eerste ronde waren de tiende, de elfde en de zevende. Twee, dertien en vijftien – alle par-5’en – hadden de laagste gemiddelde scores.
En dan nog dit (IV): Ronde twee ging om 15.30 onze tijd van start. De laatste spelers gaan om 20.52 uur de baan in en zij kunnen tot tegen 23.30 uur spelen. Met andere woorden: zaterdagochtend wordt de tweede ronde voltooid.
Ziggo Sport golf brengt tot 19.00 uur twee selected groups van hole tot hole in beeld. Het reguliere wedstrijdverslag begint aansluitend en duurt tot tegen 23.30 uur.
Stand en Live Scoring tweede ronde
Lees ook: Paul Casey zet de toon

Laatste nieuws