Casey zet de toon op Augusta

Met een 65, zijn laagste score ooit in een Major, nam Paul Casey vooralsnog de leiding in The Masters.
Paul Casey

*** Ziggo Sport Golf begint vrijdag om 13.30 uur met het vervolg van de eerste ronde. Deze rechtstreekse uitzending duurt tot ongeveer 16.30 uur. Het reguliere verslag van de tweede ronde gaat om 19.00 uur van start. ***

De 43-jarige Engelsman maakte een eagle en vijf birdies op Augusta National, dat na de overvloedige regen zacht was en daardoor ‘gevoelig’ voor aanvallend spel.
Met nog 44 spelers die vrijdag vanaf zeven uur (13.00 uur in ons land) hun openingsronde moeten afmaken, is de gemiddelde score van het veld 71,77.
‘Toen Ik vanmorgen wakker werd met het geluid van de regen, was dat nou net niet waar ik blij van werd’, zei Casey na afloop. ‘Het was heel goed dat die onderbreking er was en ik heb er van geprofiteerd, want het was echt een geweldige dag om te golfen.’
‘Het was een geweldige ronde. Ik kwam ongedeerd door Amen Corner, inclusief een birdie op dertien. En ja, het was gewoon heel erg solide golf en ik ben heel erg blij met mijn 65.’
Casey had nadat het spel vanwege de invallende duisternis was gestaakt twee slagen voorsprong op Webb Simpson, Xander Schauffele en Justin Thomas. Laatstgenoemde speelde pas tien holes.
Er zijn in de historie van The Masters maar weinig spelers geweest die als leider na dag 1 ook wonnen. De laatste was, in 2015, Jordan Spieth.
Alle ogen waren natuurlijk gericht op Bryson DeChambeau. Hij liet zijn langer dan lange driver in de lockerroom en speelde zich met een birdie-birdie slot naar een 70.
'Nee, ik heb niet het gevoel dat ik 100 procent klaar ben voor de driver met een shaft van 48 inch’, zei hij na zijn ronde. ‘Maar met de 45-inch driver ben ik nog steeds in staat om veel bunkers uit het spel te halen.’
‘Ik ben erg blij met het geduld dat ik vandaag heb getoond. Deze golfbaan, hoe ik hem ook probeer aan te vallen, kan echt terugbijten. Het is nog steeds Augusta National: een geweldige course, op welke manier je hem ook speelt.’
Tiger Woods, de titelverdediger, speelde beheerst, maakte weinig fouten en dat leverde hem een sterke 68 op – een evenaring van zijn laagste openingsscore ooit op Augusta National.
‘Ja, ik heb alles goed gedaan’, aldus Woods. ‘Mijn drives waren goed, mijn ijzers waren goed en ik heb goed geputt. Het enige dat ik zou kunnen zeggen? ik wou dat ik nog een paar putts meer had kunnen holen.
Woods plaatste wel een kanttekening: ‘De baan gaat sterk veranderen. Je hoort dat alle SubAir-machines aan staan, dus zal de course de komende dagen heel anders spelen.’
Er wordt de komende dagen weinig regen verwacht en Woods duidt dus op hardere en snelle greens. Ofwel het Augusta dat we zo goed kennen.
Want als er een ding is waar de hoge heren van The Masters niet van houden, dan is het van een vierdaags birdiefestijn.
Zoals gezegd wordt de eerste ronde vanaf 13.00 uur onze tijd voltooid. De verwachting is dat de tweede ronde om 15.35 uur zal beginnen.
Vanaf 13.00 uur Live Scoring via website van The Masters

Laatste nieuws