Rahm viert verjaardag in stijl

Met een echte ace op maandag en een ‘geskipte’ op dinsdag liet Jon Rahm van zich horen.
Jon Rahm

Alleen was het jammer voor de Spanjaard, die dinsdag 26 werd, dat er geen publiek was en dat de recordboeken van Augusta er geen melding van zullen maken.
Maar een ace op de vierde is in elk geval heel bijzonder. Er is er op deze hole van 219 meter tijdens de voorgaande 83 kampioenschap maar één gemaakt.
Jeff Sluman sloeg in 1992 een ijzer-4 de hole in. Met een kanttekening: de vierde was die dag 195 meter lang.
Joost Luiten in een verhaal op deze site over de eerste negen: ‘De wind is natuurlijk op heel Augusta een probleem. De green is lastig en helt van achter naar voor. Dat er nog maar één keer een hole-in-one is gemaakt, zegt genoeg. Met een par loop je met een blij gevoel naar de volgende tee. De bunker rechts voor is in sommige gevallen een beter target dan de pin.’
Ook zonder publiek probeert een aantal spelers de bal op zestien stuitend over het water op de green te krijgen. Zo ook Jon Rahm. Hij nam een ijzer-4 en skippend over de vijver belandde de bal op de green – en in de hole.
Zestien is sowieso een par-3 waar veel holes in one worden gemaakt. In de loop der jaren zijn er 22 genoteerd. De laatste die dat deed? Bryson DeChambeau in 2019.

Laatste nieuws