Niet Johnson maar Ortiz

Koelbloedig hield Carlos Ortiz de nummer 1 van de wereld op afstand en won hij zijn eerste toernooi op de PGA Tour.
Niet Johnson maar Ortiz

Aan de vooravond van The Masters besloot een flink aantal topspelers de vorm te testen en dus stonden er op de slotdag van het Houston Open namen als Dustin Johnson, Brooks Koepka, Jason Day en Hideki Matsuyama hoog op het leaderboard. Uiteindelijk was het echter een 29-jarige Mexicaan die met de bokaal in handen stond, zijn eerste op het hoogste niveau.

Ortiz begon de slotdag op één slag achterstand van Sam Burns. 'Als je binnen drie slagen van de leider staat, weet je dat je een kans hebt', zei hij, maar hij zag zich omringd door grote namen en maar weinigen zouden hun geld hebben gezet op de Mexicaan, die – na drie overwinningen op de Korn Ferry Tour in zijn eerste jaar als professional – al zes jaar niet had gewonnen.

Maar Ortiz hield zich knap staande op het lastig spelende Memorial Park. Amateurs spelen de openbare baan op een normale week voor veertig dollar, maar de professionals hadden het er knap lastig mee. De gemiddelde score was deze week meer dan een slag over par. Ortiz bleef in de race door zijn korte spel: van de 21 keer dat hij de green miste, wist hij 18 keer zijn par te redden.

Day (71), Koepka (65) en Matsuyama (63) kwamen net tekort, maar met nog een paar holes te spelen zag Ortiz wel de nummer 1 van de wereld langzij komen. De Mexicaan bleef echter zijn eigen spel spelen en waar Johnson de laatste drie holes de birdieputts net langs de hole zag rollen, won Ortiz slagen op hole zestien en achttien, om met een 65 aan alle twijfel een eind te maken. Met -13 bleef hij Matsuyama en Johnson twee slagen voor.

'Ik probeerde mijn eigen spel te spelen en positief en geduldig te blijven, maar het was lastig om niet op de zaken vooruit te lopen', aldus een dolblije Ortiz na zijn ronde. 'Dit keer viel het kwartje mijn kant op.'

Leaderboard

Laatste nieuws