Lee wint onder kunstlicht op LET

Waar de mannen van de Europese Tour experimenteren met een nieuw soort afvalrace, gingen de vrouwen van de LET voor de verandering pas de baan in na het vallen van het duister bij het eerste LET onder kunstlicht gespeelde event.
let

Waar veel toernooien in deze tijd van het jaar kampen met schaarste aan daglicht, was daar in het Dubai Moonlight Classic geen sprake van. De lampen boven de Emirates Golf Club zetten de baan in een betoverend licht en aan niets was te merken dat het zicht op de bal anders was dan anders.

De wedstrijd op de door Nick Faldo ontworpen baan wordt deels overdag en deels in de avond gespeeld en is daarmee - naar eigen zeggen - het enige dag/nacht-toernooi ter wereld, en vraagt, volgens de ontwerper, veel van de concentratie. 'Je moet jezelf echt een weg door het donker denken', aldus Sir Nick.

Dat deed de hoogst geplaatste speelster in het veld het beste. De nummer 9 van de wereld, Minjee Lee, had weliswaar een verlenging nodig om Celine Boutier alsnog van zich af te schudden. Nadat beiden op -10 waren geëindigd had de Francaise geen antwoord op de lange putt die Lee haar eerste zege op de LET opleverde.

Einduitslag

Laatste nieuws