Veerman als gedeeld eerste naar finale Showdown, Luiten naar huis

Nederlandse Amerikaan toont opnieuw goede vorm met foutloze ronde. Joost Luiten had tot hole 18 kans zich te plaatsen voor de slotronde, maar sneuvelde in het zicht van de haven.
joost luiten

Het was niet dat de kans voor de Nederlandse routinier heel groot was op de slothole. Na een dag waarop de birdies lang niet wilden vallen leek hij na een vroege bogey af te stevenen op een gemiste (tweede) cut, maar door birdies op veertien en vijftien gaf hij zichzelf met de finish in zicht alsnog een kans. Dan moesten er op de laatste drie holes echter wel twee slagen gewonnen worden. Op zestien noteerde hij een prima par, op zeventien had hij de pech dat zijn afslag net dertig centimeter te lang was waardoor een tweeputt par van boven de hole het hoogst haalbare was.

Een eagle op achttien, dat was wat Luiten nodig had bij het betreden van de laatste tee. Zijn drive was ver en recht en met net 170 meter naar de vlag had hij de kansen nog steeds in eigen hand. De approach was goed, maar niet goed genoeg. Een putt van zeker zeven meter restte om de kansen op een plek bij de laatste zestien in leven te houden. Hoewel de bal genoeg snelheid had, miste deze de hole ruim aan de onderkant, waarna de gemiste birdieputt niet eens meer ter zake deed. Van een plek bij de beste vijf na twee dagen naar het missen van een plek op de slotdag dankzij het resetten van alle scores.

Dat overkwam de nummer 2 van het klassement na twee dagen niet. Sterker, hoewel ook Johannes Veerman weer op level par begin, wist hij zich bovenin te handhaven dankzij een (opnieuw) foutloze 64. Veerman, die inmiddels 46 holes zonder bogey is, schoot uit de startblokken (-4 na 6) en won ook op de back-nine nog drie slagen door een birdie op tien en een fraaie eagle op achttien. Met een totaal van -7 stond hij aan ht eind van de dag gedeeld eerste, al worden de scores voor de finale opnieuw naar level par gezet, het deerde Veerman niet.

'Het doel bij het begin van deze week was om zo goed te spelen dat je op zondag nog in de wedstrijd zou zitten. Dat is gelukt. Ik speelde vandaag, net als gisteren, goed. Van de tee, mijn approaches en ik holede hier en daar een paar putts. Morgen lekker aanvallend spelen en dan zien we wel waar dat goed voor is. Het is in elk geval mooi om morgen mee te doen om de overwinning.'

Op de slotdag doen uiteindelijk negentien man mee. Onder de spelers die ook de tweede schifting overleefden zit onder meer Thomas Detry. De Belg leek even mis te grijpen, maar omdat Richard Bland zijn birdieputt op achttien een centimeter voor de hole stil zag komen te liggen, mogen niet alleen Bland, maar ook Detry, Campillo en Green zich zondag met net zoveel kansen als op de zege als Veerman melden voor de slotronde van de Aphrodite Hills Cyprus Showdown.

Leaderboard

Laatste nieuws