Domper voor Mickelson

Hij heeft als 50-jarige nog steeds hoop om de oudste winnaar van The Masters te worden, maar in het Houston Open ging het totaal niet.
Phil Mickelson

Mickelson speelde de twee ronden op de par-70 baan van Memorial Park in 149 slagen en miste de cut ruimschoots. Dieptepunt was de vijfvoudige bogey die hij op de par-3 negende maakte. Dat had Mickelson nog nooit gedaan op de PGA Tour.Phil Mickelson is de laatste tijd bezig geweest met winnen op de Champions Tour en het zoeken naar meer lengte – vooral met het oog op Augusta National. Maar hij heeft en passant bewezen dat golf meer is dan ver slaan.
Leider na 36 holes in het met zeven miljoen dollar gedoteerde kampioenschap is Sam Burns. Er moet nog één speler zijn ronde voltooien: Charl Schwartzel. De voormalige Masters-winnaar staat ver achter en moet in ieder geval proberen de cut te halen.
Burns staat na ronden in 68-65 op zeven onder, twee slagen beter dan de rest van het veld. De 24-jarige speler uit Louisiana heeft in zijn voorgaande 56 wedstrijden nog nooit gewonnen. Wel eindigde hij zeven keer in de top-10.
Een opvallende tweede is Jason Day. De Australiër is precies op tijd in vorm gekomen en hij heeft op Augusta bepaald geen slecht track record.
En dan nog dit (I): Er mogen per dag vijfhonderd toeschouwers op de baan zijn. Het was opvallend dat nauwelijks iemand zich aan de algemeen geldende covid-19 regels hield.
En dan nog dit (II): De Chileen Joaquin Niemann werd positief getest op covid-19. Hij is de eerste – en hopelijk laatste – deelnemer aan The Masters die niet naar Augusta mag.
Ziggo Sport Golf zendt de derde ronde zaterdag van 19.00 ongeveer 22.00 uur rechtstreeks uit.
Stand en vanaf 15.00 uur Live Scoring via website PGA Tour

Laatste nieuws