Veerman gedeeld tweede, spel wegens duisternis gestaakt op Cyprus

Hoewel pas zaterdag duidelijk wordt welke 32 spelers zich mogen melden voor de showdown, is zeker dat naast Veerman ook Joost Luiten zich mag melden voor de volgende fase. De zesvoudig tourwinnaar eindigde ijzersterk en klom nog wat op het leaderboard.
veerman

Het is mooi dat de twee Nederlanders halverwege het Aphrodite Hills Cyprus Showdown zo hoog op het leaderboard staan, maar uitgerekend deze week heeft dat geen enkele waarde. Waar bij elk ander toernooi op de eerste twee dagen de basis wordt gelegd voor een goed klassement, is het deze week niet meer dan een ticket voor het weekend waar zaterdag alle scores weer op nul worden gezet. En wie net morgen een mindere dag heeft, kan - ook als je Johannes Veerman of Joost Luiten heet, of zelfs koploper Jamie Donaldson bent - zaterdag misschien alsnog zijn koffers pakken na een tweede schifting.

Zo ver is het echter nog lang niet. Sterker, op zaterdagochtend moet er nog heel wat golf gespeeld worden voor duidelijk is welke spelers mee mogen naar de volgende fase van het toernooi. In de ochtenduren waren er problemen met het duister en in de loop van de dag gooide een onweersbui meer roet in het eten waardoor een deel van het veld morgen terug moet komen.

Dat geldt niet voor Johannes Veerman die na een foutloze 64 gedeeld tweede staat. Dat geldt ook niet voor Joost Luiten, die mede dankzij een 65 en een birdie/eagle-slot van de ronde eveneens terrein won, dat geldt ook niet voor Daan Huizing, al moet de Soestenaar op -5 hopen dat de cutline nog net iets opschuift en het geldt ook niet voor Lars van Meijel, al betekent dat voor de Brabander dat hij (T63) het vliegtuig kan pakken.

Aan de derde ronde mogen de 32 hoogst geklasseerde spelers meedoen, waarna aan het eind van de dag alleen een starttijd voor zondag wordt gereserveerd voor de beste zestien spelers van het klassement. Een goede tussenstand is zelden veel waard bij het opmaken van de eindafrekening, maar deze week geldt dat in nog veel grotere mate.

Leaderboard

Laatste nieuws