Miraculeus herstel Luiten

Vorige week waren de tweede negen van Aphrodite Hills en Joost Luiten gezworen vijanden. Nu maakte hij er de ene birdie na de andere.
Joost Luiten

Joost Luiten speelde de eerste ronde van de Aphrodite Hills Cyprus Showdown in 67 slagen (-4). Hij maakte twee vroege bogeys en vanaf hole 7 zes birdies.
Vorige week werd de hoogst genoteerde Nederlander op de wereldranglijst (144ste) kleurloos 53ste in het Cyprus Open. Hij speelde de eerste negen in acht onder en de tweede negen in twee boven.
Nu was Luiten alleen al vandaag vijf onder na de turn, inclusief twee fraaie birdies op de lastige par-3’en vijftien en zeventien.
Lars van Meijel liet een 69 noteren (-2) en Daan Huizing een 68 (-3) – met twee birdies als slot.
Joost Luiten staat negende, Daan Huizing is zestiende en Lars van Meijel bezet plek dertig.

De beste score van de dag kwam op naam van de linkshandige Schot Robert MacIntyre: een bogeyvrije 65 (-6).
Het gaat er deze week om te beginnen om na 36 holes tot de beste 32 plus ties te behoren. Lukt dat niet, dan kun je naar huis. Voor de spelers die doorgaan worden alle scores weer op nul gezet. Vooralsnog staan de drie Nederlander dus keurig boven de streep.
Na de derde ronde, op zaterdag, dien je in de top-16 plus ties te staan. Ook nu is er een reset en voor de zege plus de bijbehorende cheque van twee ton volstaat de beste score over de laatste achttien holes.
Ziggo Sport Golf zendt de tweede ronde vrijdag van 10.30 – 15.30 uur rechtstreeks uit.
Stand en vanaf 7.00 uur Live Scoring dag twee via website Europese Tour

Laatste nieuws