Getest: Kaddey Switch trolley

'Less is more', is de insteek van deze compacte, bijna minimalistische trolley. We gingen de baan in om te testen of dit echt zo is.
Kaddey Switch trolley

De compacte, minimalistische trolley is zeer wendbaar en je kunt ‘m net zo makkelijk trekken als duwen – vooral op heuvelachtige banen een must.

Dankzij de grote wielen, die een lage rolweerstand hebben en makkelijk door het hoge gras rollen, duwt hij lichter dan een driewieler. Je haalt ze er met één klik eenvoudig af en bergt ze op in de meegeleverde tas. Het uitklapbare frame van matzwart aluminium kun je gewoon aan je golftas laten zitten, wat ruimte bespaart – zowel in de schuur als in de kofferbak.

De Kaddey is uitgerust met diverse handige snufjes, zoals een dubbelwandige waterfles die je aan het frame klikt, een verzonken puntenslijper en een toolbox met ruimte voor een smartphone, rangefinder, scorecard en sleutels.

Handig is de ‘selfie’-mogelijkheid om je eigen swing te filmen, door simpelweg een smartphone op de toolbox te klikken en de handgreep naar beneden te duwen.

De Kaddey Switch is alleen online verkrijgbaar.

Prijs: € 289

www.kaddey.com

Golfers Magazine zegt: ‘Je merkt aan alles dat er heel goed over het design van de Kaddeuy is nagedacht en dat er werkelijk nergens op bezuinigd is. De materialen zijn allemaal van hoge kwaliteit – van de dikker rubbers van de thermosfles tot de robuuste scharnierpunten van het frame – en de mogelijkheid om het frame aan je tas te laten zitten is baanbrekend.'

'Zelfs de puntenslijper en de selfie-modus, die in eerste instantie vooral geinige gadgets lijken, blijken in de praktijk verdomd handig. Al gaat het natuurlijk om de vraag of deze tweewieler je tas comfortabel de baan doorrolt.'

'Die kunnen we bevestigend beantwoorden. De Switch rolt robuust en het stevige frame heeft een aangename flexibiliteit als je loopt, een soort luxe vering. Als driewielgebruiker moesten we bij het duwen wel even zoeken naar de balans, zeker met een zwaarbeladen tas, maar dit werd met elke kilometer makkelijker. En omdat hij zo wendbaar is, switch je al lopende heel vlotjes tussen duwen en trekken. Dat werkt prettig.

'Verstokte 'driewielers' zullen misschien missen dat ze hun trolley bij het oplopen van de green een duw richting de volgende tee kunnen geven, maar de verkoopcijfers van de nieuwkomer laten zien dat er een hele grote groep golfers is voor wie twee wielen genoeg is.'

'Ja, voor een tweewieler is hij behoorlijk aan de prijs, maar we hebben geen zwak punt aan de Switch kunnen ontdekken. Het strakke ontwerp is prachtig, je tas staat stabiel en we kunnen ons geen trolley heugen die zo weinig opbergruimte innam – een groot pluspunt als je weinig ruimte in de schuur hebt en een kleine auto rijdt.'

'Een slimme, aantrekkelijke en heerlijk compacte trolley.'

Laatste nieuws