Nadal en de kleine bal

De Spaanse tennisser deed tussen Roland-Garros en het Masters 100 toernooi in eveneens Parijs in mee aan een 54-holes kampioenschap op zijn eigen Mallorca.
Rafael Nadal

In het Campeonato Baleares de Profesionales werd Rafael Nadal met negen boven par gedeeld zesde. Hij liet op de par-72 baan van Golf Maioris, in het zuidwesten van het eiland, 74-74-77 noteren.
Nadal had in het eindklassement tien slagen achterstand op de 38-jarige winnaar Sebastian Garcia Grout, die in 27 toernooien op de Europese Tour één top-10 plaats behaalde.
Rafael Nadal is vaker op de golfbaan te vinden, getuige zijn handicap die volgens een artikel in het Franse sportdagblad L’ Équipe 0.8 is .
‘Het verbaast mij dat hij zo’n hoog niveau heeft bereikt en ik vraag mij af waar hij de tijd vindt om te oefenen’, zegt Raphael Jacquelin tegen L’ Équipe. De Franse tourspeler, winnaar van vier toernooien op de Europese Tour, voegt daar wel aan toe dat toptennisser vaak ook goede golfers zijn.
‘Ze raken de bal goed, hebben veel kracht in hun slagen en geven de bal veel snelheid mee.’

Volgens de man die de communicatie verzorgt voor Nadal, Benito Perez-Barbadillo, speelt Rafael Nadal elke dag als hij thuis is: ‘Hij traint van negen tot twaalf en daarna golft hij met vrienden.’
Bij een toernooien in bijvoorbeeld het Amerikaanse Indian Wells speelt Nadal tussendoor soms wel 36 holes op dagen dat hij niet in actie hoeft te komen. Zelfs op wedstrijddagen is er wat hem betreft tijd voor minimaal negen holes.
Het zou de Franse ex-tennisser Julien Benneteau (hcp 9.0) verbazen als Nadal veel putts mist. ‘Hem kennende zal hij bij een putt van een meter of vijf zeker geen negatieve gedachten hebben. Hij is mentaal zo sterk. Het komt gewoon niet bij hem op dat hij de putt zal missen.’

Laatste nieuws