Golfende James Bond overleden

Hoewel Sir Sean Connery opgroeide in Schotland, erkende hij in een interview ooit niet veel met het spel op te hebben gehad, totdat hij voor een scene in Goldfinger de baan in moest. De golfverslaving liet 007 daarna nooit meer los.
007

'Ik moest voor de rol een geloofwaardige golfer neerzetten en kreeg dus enkele lessen om dat in de praktijk te kunnen brengen. Het zag er op beeld prima uit, maar toen de opnames erop zaten liet het golfvirus me niet meer los en het duurde niet lang voor het mijn leven bijna beheerste', aldus de in 2000 tot Sir benoemde Connery die ook voor die legendarische Bondfilm al wel eens de clubs oppakte.

De dit weekend op negentigjarige leeftijd overleden Sir Sean Connery speelde niet alleen veel, hij speelde ook op een aardig niveau (als 75-jarige had hij nog altijd een handicap rond de twintig) en was mede daarom een graag geziene gast op invitationals en pro-am's. Zo was hij jaren vaste gast in de pro-am van Bing Crosby en maakte hij ook regelmatig zijn opwachting in het Dunhill Links Championship in en rond St. Andrews.

'Golf heeft me door de jaren veel gegeven en geleerd en de codes en gebruiken komen wat mij betreft het dichtst in de buurt van een religie, en het is daarmee de enige religie waar ik in geloofde. Je bent op jezelf aangewezen en je eer is veel waard. Natuurlijk, je kan valsspelen, maar de enige die je daarmee echt in de maling neemt, ben jezelf', aldus de man die zeven keer in de huid van James Bond kroop.

De huidige James Bond, Daniel Craig, was bekend met de golfliefde van zijn vermaarde voorganger en liet in een verklaring onder andere optekenen dat hij hoopt dat ze in de hemel een golfbaan hebben.

Laatste nieuws