Landgenoten weinig wijzer op moving day Cyprus Open

Om zondag een topnotering binnen te slepen moeten de Nederlanders zondag alledrie flink aan de bak. Johannes Veerman heeft als gedeeld zestiende de top-10 nog het beste in beeld.
besseling

Het had er alle schijn van dat Wil Besseling de best geklasseerde landgenoot zou zijn na 54 van de 72 holes, zeker na een start met drie birdies op de eerste vier holes. Ondanks een bogey op de par-5 zesde kwam de Noord-Hollander alsnog in drie onder door dankzij een birdie op de par-4 negende en met -11 stond hij in prima positie om een rol van betekenis te gaan spelen in de rest van het toernooi.

Na de turn vervloog die hoop echter snel en in slechts twee holes tijd. Op de par-4 veertiende (de op vier na moeilijkste hole van het toernooi) leverde Besseling maar liefst drie slagen in om terug naar level par te gaan waarna een bogey zijn score tot boven par voor de dag bracht. Met -7 en als gedeeld dertigste weet Besseling dat hij zondag een goede score nodig heeft om niet nog meer terrein in te leveren.

Dat laatste geldt in nog sterkere mate voor Joost Luiten die door drie birdies en drie bogeys niets opschoot op het leaderboard en ook op de Order of Merit vooralsnog weinig wijzer wordt van zijn bezoek aan Cyprus. De top-60 - en daarmee een plek in de finale in Dubai - is, vooralsnog alleen maar verder uit zicht geraakt.

Johannes Veerman tenslotte staat nog verder van deelname aan het DP World, maar de Nederlandse Amerikaan heeft als enige van de drie nog actieve Nederlanders de top-10 nog goed in het zicht. De nummer 87 van de Race to Dubai ging de derde ronde rond in -1 en staat met -10 op twee slagen van de top-10 en zelfs maar vier slagen van de kop van het veld dat met -14 wordt aangevoerd door Jamie Donaldson.

Leaderboard

Laatste nieuws