Veerman en Besseling bovenin

Halverwege het Cyprus Open staan Johannes Veerman (6de) en Wil Besseling (12de) hoog op het leaderboard.
Veerman en Besseling bovenin

Veerman begon dag twee – na de 64 van gisteren – als gedeeld leider en hield de fouten op het Aphrodite Hills Resort wederom van de kaart. Alleen wist hij vandaag maar twee keer een slag te winnen, zodat hij genoegen moest nemen met een 69. De 'halve Nederlander' vindt zijn naam terug op de zesde plaats (-9), op slechts een paar slagen van de leider(s) (Op dit moment vechten Ryder Cup-held Jamie Donaldson en Marcus Armitage nog voor die eer...).

Wil Besseling speelde, zoals zo vaak het afgelopen seizoen, weer een zeer solide ronde. Hij maakte net als gisteren een eagle – dit keer op de par-5 zesde – en voegde hier birdies op hole negen en achttien aan toe. Met twee keer een 67 (-4) staat de Noord-Hollander 12de – zes plaatsen hoger dan gisteren.

De kaart van Joost Luiten zag er ook heel lang goed uit. Op zijn eerste elf holes maakte hij zes birdies, waarmee de top tien zelfs in zicht kwam. Maar net als gisteren waren hole veertien en vijftien duur. Gisteren leverde hij hier twee slagen in, vandaag zelfs drie.

Met een 68 (-3) won de zesvoudige winnaar op de Europese Tour ruim twintig plaatsen en haalde hij probleemloos de cut, maar als je je laatste vijf holes in drie boven par speelt, zit je niet lekker in het clubhuis. Luiten begint het weekend op een 48ste plaats (-4).

Lars van Meijel herstelde zich van de 76 (+5) van gisteren, maar een 69 was niet voldoende om er dit weekend bij te zijn. Hij bleef zes slagen van de cut verwijdert en eindigde in de staart van het veld.

Leaderboard

Laatste nieuws