Besseling weer sterk van start

Met een birdie-eagle finish speelde Wil Besseling zich op dag een van het Cyprus Open naar een 67 en een plaats in de subtop.
Wil Besseling

Na de openingsronde op de par-71 baan van Aphrodite Hills heeft de beste Nederlander dit seizoen op de Europese Tour drie slagen achterstand op Johannes Veerman en de Engelse debutant Mitch Waite.
Het Cyprus Open is Besselings zeventiende toernooi van het jaar en hij heeft een goede kans om zijn vierde top-10 plaats te behalen.
Veerman maakte vijf birdies en een eagle voor een 64. Het is de tweede keer in zijn carrière op de Europese Tour dat hij na de eerste achttien holes eerste of gedeeld eerste is. Hij leidde het veld begin dit jaar na dag 1 van het Zuid-Afrikaan Open met een 62. Hij werd toen uiteindelijk dertiende.
De 28-jarige halve Nederlander behaalde dit jaar in veertien toernooien vier top-10 plaatsen.
Voor de 25-jarige Mitch Waite is dit pas zijn vierde toernooi op het hoogste niveau. Hij heeft nog nooit een cut gehaald op de Europese Tour. De speler uit Bristol heeft geen enkele ranking, maar hij kreeg van organisator ISM – tevens zijn managementbureau – een invite. Waite werd overigens in 2018 gedeeld tweede in het EK op de Haagsche, samen met Jerry Ji.

Met sterk spel was Joost Luiten drie onder na dertien holes. Maar door een bijzonder slechte chip op veertien en een ver rechts gemiste green op vijftien moest hij twee bogeys op zijn kaart noteren.
Met een 70 (-1) staat Joost Luiten gedeeld zeventigste. De cut lijkt vrijdag op vier onder uit te gaan komen, dus weet Luiten (hij gaat om 7.55 uur onze tijd de baan in) wat hij moet doen. Volgens een golf-dataprogramma ligt zijn kans op een plaats in het weekeinde tussen 75 en 80 procent.
Lars van Meijel ging donderdag als een van de eerste de baan in. Hij maakte op de tweede negen een triple en een double bogey. Met een score van 76 (+5) is hij 104de in het 105 man tellende veld. Zijn kans om de cut te halen, wordt door het programma op 1,2 procent geschat.
Ziggo Sport Golf zendt de tweede ronde vrijdag rechtstreeks uit van 10.30-15.30 uur.
Stand en vanaf vrijdag 5.45 uur Live Scoring via website Europese Tour

Laatste nieuws