Masters: memorabel maar anders

Het is al goed dat The Masters dit jaar – van 12 tot en met 15 november – doorgaat, maar het kampioenschap is door het covid-19 virus en minder daglicht anders.
Azalea's

Wat al bekend was: er zullen geen toeschouwers aanwezig zullen zijn.

De Par 3 Contest, gepland voor woensdag 11 november, gaat niet door. Dat was een vervelende mededeling van de voorzitter van Augusta National, Fred Ridley.
‘Het plezier en de opwinding van het kijken naar Masters-deelnemers met hun vrienden en familie is wat de Par 3 Contest zo'n speciaal onderdeel van de Masters-week maak’, aldus Ridley.
‘We weten dat deze ervaring niet mogelijk is zonder toeschouwers op Augusta National. We kijken er reikhalzend uit naar de mogelijkheid om deze kenmerkende traditie weer terug te laten komen.’

Er doen 96 spelers mee aan de 84ste editie van The Masters. Omdat er in november minder daglicht is dan half april, moet er op de eerste twee dagen van twee tees worden gestart. De cut op Augusta: top-50 plus ties.

De tv-uitzendingen op Ziggo Sport Golf zullen anders zijn dan in voorgaande jaren. Ze lopen volledig synchroon met wat er in de VS op ESPN en CBS te zien zal zijn:
Donderdag en vrijdag: 19.00-23.30 uur; zaterdag: 19.00-23.00 uur; zondag 16.00-21.00 uur.
Daarnaast zullen er op diverse kanalen van Ziggo Sport Golf ook zogenaamde selected groups (de mooie namen dus) te zien zijn en worden de gebeurtenissen op Amen Corner (de holes 11, 12 en 13) uitgebreid in beeld gebracht.

De website masters.com zal nog meer informatie in woord, beeld en geluid bieden dan in de voorgaande jaren
‘Gezien de omstandigheden die door de pandemie zijn veroorzaakt, is het verzorgen van kwaliteitsinhoud zo belangrijk’, aldus voorzitter Ridley.’Hoewel we onze toeschouwers dit najaar enorm zullen missen op Augusta National, zijn we blij om wat een echt gedenkwaardige Masters belooft te worden op verschillende manieren aan kijkers over de hele wereld te kunnen laten zien.’

Je kunt je hier al aanmelden voor de officiële nieuwsbrief van The Masters met veel nieuws en informatie. De eerste nieuwsbrief komt op maandag 9 november in je mailbox.

Nieuw: er komt een Masters-podcast. Fore Please! Now Driving, zal in de week van het laatste Major van 2020 te horen zijn.

De uitstekende app voor smartphones en tablets zal ook dit jaar een geweldige bron van informatie zijn.

En last but not least: Je kunt hier nu al naar de bijna een uur durende Official Masters Film van 2019 kijken.

Laatste nieuws