Deze Week: voor het eerst naar Cyprus

Luiten, Besseling en Van Meijel in actie op Aphrodite Hills …. PGA Tour naar Bermuda … LPGA Tour ligt maandje stil
Aphrodite Hills

Europese Tour

Toernooi: Aphrodite Hills Cyprus Open
Data: 29 oktober – 1 november 2020
Baan: Aphrodite Hills Resort, Paphos (Cyp)
Lengte: 6.361
Par: 71
Prijzengeld: € 1.000.000
Mooie namen: Pablo Larrazabal, Marcus Kinhult, Thomas Detry, Andy Sullivan, Sam Horsfield, Nicolas Colsaerts, Haotong Li en Joost Luiten
Nederlanders: Wil Besseling, Joost Luiten en Lars van Meijel.
Laatste vijf toernooien Nederlanders: Besseling 3-14-54-30-16, Luiten mc-11-19-mc-10, Van Meijel mc-58-35-43-53
Winnaar in 2019: Nieuw toernooi
Televisie: Alle dagen live op Ziggo Sport Golf. Donderdag en vrijdag van 10.30-15.30 uur. Zaterdag van 11.00-15.30 uur en zondag van 10.30-15.00 uur.
Bijzonderheden: Twee weken Cyprus, twee weken het Aphrodite Hills Resort bij de plaats Paphos, die in het zuidwesten van het land ligt.
U weet vast dat Cyprus een eiland is dat sinds 1974 is gescheiden: In het noordoosten een deel dat alleen door Turkije als land wordt beschouwd. Het andere en grotere gedeelte is Grieks georiënteerd: de Republiek Cyprus, lid van de EU. Het heeft een oppervlakte gelijk aan die van een zevende van Nederland.
De website Leading Courses vermeldt dat er in de Republiek Cyprus vijf golfbanen liggen, waarvan er vier achttien holes hebben.
Aphrodite Hills Golf PGA National Cyprus krijgt van de bezoekers van de site gemiddeld een 8,4 (net als de Eléa Golf Club) en de baan is deze en volgende week gastheer van een met een miljoen euro gedoteerde wedstrijd van de Europese Tour.
Een van de letterlijke beoordelingen op de site van Leading Courses: ‘Mooie baan waar buggy’s geen overbodige luxe zijn. Sommige holes liggen ver uit elkaar aangezien de baan in de bergen is aangelegd. Veel hoogteverschillen derhalve. Fairways en greens zijn goed verzorgd. Al blijft Bermuda-gras lastig spelen. Kennis werd zonder probleem in flight ingedeeld. Helaas Birdy boekje niet beschikbaar maar baan lay-out via gps in buggy’s’.
De baan is ontworpen door Cabell Robinson en werd in 2002 geopend. De Amerikaanse architect was jarenlang de in Europa verblijvende rechterhand van Robert Trent Jones, maar vanaf 1987 ontwierp hij zelf ook een aantal banen, voornamelijk in het zuiden van Europa.
Het Aphrodite Hills Cyprus Open gaat over 72 holes en er mogen 105 spelers aan meedoen.
Vanaf donderdag 8.00 uur Live Scoring via website Europese Tour

PGA Tour

Toernooi: Bermuda Championship
Datum: 29 oktober – 1 november 2020
Baan: Port Royal Golfclub, Southampton (Ber)
Par: 71
Lengte: 6.244 meter
Prijzengeld: $ 4.000.000
Mooie namen: Brendon Todd, Stewart Cink, Branden Grace, Padraig Harrington, Danny Willett, Henrik Stenson en Rasmus Højgaard
Nederlanders: Geen
Winnaar in seizoen 2019: Brendon Todd (VS)
Laatste winnaars: 2019 – Brendon Todd (VS)
Televisie: Vier dagen live op Ziggo Sport Golf. Alle dagen van 17.00 – 20.00 uur
Bijzonderheden: De in 1970 geopende en door Robert Trent Jones ontworpen baan in de voormalige Britse kolonie was vorig jaar voor de eerste keer gastheer van deze wedstrijd van de PGA Tour.
Elf jaar geleden werd de course voor een bedrag van 14,5 miljoen dollar gerenoveerd. Hij ligt aan de kust en vooral de zestiende, een par-3, oogt spectaculair.
Brendon Todd speelde zich met een 62 in de laatste ronde – een evenaring van het baanrecord – naar de winnende score van 260, 24 onder par. Hij had een voorsprong van vier slagen op de rest van het veld.
En dan nog dit: De trofee van het kampioenschap is een driehoek. Zwarte humor.
Vanaf donderdag 13.00 uur Live Scoring via website PGA Tour

LPGA

De Tour kent een stevig gat: het volgende toernooi wordt pas van 19 – 22 november gespeeld. Het met twee miljoen dollar gedoteerde Pelican Women’s Championship vindt dan plaats op de Pelican Golfclub in Florida.
Kalender 2020

Ladies European Tour

Het circuit vervolgt het seizoen van 4 – 6 november in de Verenigde Arabische Emiraten met de Omega Dubai Moonlight Classic.
Kalender 2020

Challenge Tour

De laatste drie toernooien worden in Spanje gespeeld, te beginnen (van 5 – 8 november) met het Andalucía Challenge de España op de Iberostar Real Club de Golf Novo Sancti Petri bij Cadiz.
Overzicht seizoen 2020

Alps Tour

Het Italia Alps Open staat deze week op het programma. De Golf Nazionale bij Rome is van 28 – 30 oktober gastheer.
Meer bijzonderheden en scoring via website Alps Tour

Laatste nieuws