Uitzichten op mooi Italiaans resultaat

Darius van Driel is na de eerste drie ronden met een achtste plaats de beste Nederlander in het Open d’Italia. Wil Besseling en Joost Luiten zijn dertiende.
Darius van Driel

Een mooi plaatje dus, dat scorebord op de Golfclub Chevro bij Brescia.
Van Driel (foto boven) liet een 68 noteren voor een totaal van dertien onder.
Besseling (ook een 68) en Luiten (jawel, een 68) volgen hun landgenoot op één slag.
Voeg daarbij de vierde positie van de in Heemstede geboren Duitser Sebastian Heisele (-15) en er is duidelijk sprake van een Italiaans Open met een Hollands tintje.
De kans op een zege van een hele of halve landgenoot is echter niet erg groot. Van Driels uitzicht op een titel wordt op 0,7 procent geschat. Die van Besseling en Luiten op respectievelijk 0,5 en 0,6 procent. Heisele’s kansen zijn niet meer dan 5,3 procent.

Dat is niet onlogisch, omdat de Engelsen Laurie Canter en Ross McGowan – na respectievelijk een 69 en een 67 – met een totaal van negentien onder aan de leiding gaan. Het gat lijkt te groot.
De vraag echter hoe ‘vast’ het spel van de twee zal zijn.
De 38-jarige Ross McGowan gaat voor het eerst in elf jaar na 54 holes aan de leiding. In 2009 won hij in Madrid, maar een seizoen later kreeg hij last van een beknelde zenuw in zijn schouder. Daardoor miste McGowan een uitgelezen kans op een plaats in het Europese Ryder Cup-team. Daarna zakte hij verder en verder weg, maar nu is er ineens een opleving. En je weet het: als het je week is, dan is het je week.
Canter (30) was op het hoogste niveau zelfs nog nooit koploper na drie dagen.
De rest zal dus moeten doen wat Joost Luiten zich heeft voorgenomen: aanvallend spelen.
Ziggo Sport Golf zendt de laatste achttien holes zondag van 12.00 tot ongeveer 16.30 uur rechtstreeks uit.
Stand na 54 holes en zondag vanaf 9.00 uur Live Scoring via website Europese Tour

Laatste nieuws