Van Driel diep in het rood

De Nederlanders deden goede zaken in het noorden van Italie, met Darius van Driel als uitschieter. De Zuid-Hollander tekende voor de gedeeld laagste score van de dag en rukte op naar de top-10 van het leaderboard.
van driel

Het was een weinig aangename dag op Chervo Golf Club aan de boorden van het Gardameer. Het miezerde, het was wat nevelig, en af en toe viel er een stevige bui. Niet dat het invloed had op de scores, maar spelen in de laars van Europa was wel eens prettiger.

Een van de laagste scores van de dag, de gedeeld laagste zelfs, kwam op naam van een landgenoot. Darius van Driel tekende net als Ross McGowan voor een uitstekende 64 (-8) en maakte daarmee een mooie move in het klassement. Vond hij zichzelf na de eerste ronde (-1) nog terug op de 82ste plaats, na 36 holes staat hij gedeeld achtste, een winst van maar liefst 72 plaatsen na een foutloze omloop met vijf birdies op de front nine (zijn back nine) en drie op de tweede negen van de baan.

Ook Joost Luiten verbeterde zichzelf sterk. De nummer 138 van de wereldranglijst leverde nergens een slag in, was duidelijk in zijn sas met zijn spel, en stapte van de baan na een foutloze 66 (-6), goed voor een winst van bijna vijftig plaatsen op het leaderboard en de vooralsnog gedeeld achttiende plaats.

Op die klassering vinden we ook Wil Besseling terug. De beste Nederlander van de eerste dag kreeg het spel maar moeizaam aan de praat in de tweede omloop en leverde met een 71 (-1) iets in maar staat met -8 voor de wedstrijd nog altijd uitstekend in positie voor een fraaie finish en weer een stap op weg naar de seizoensfinale in Dubai.

Daar zal Lars van Meijel naar alle waarschijnlijkheid niet meer komen, maar het weekend halen is zeker nog wel mogelijk. De Brabander is de enige speler die zijn tweede ronde door het invallende duister niet af kon maken.

'Mijn flightgenoten zijn wel klaar. Voor allebei maakte het niet meer uit, de een (Ormsby, red) heeft het afgemaakt en de ander (Jacquelin, red) is uitgestapt', gaf hij aan dat hij nog wél kans heeft zich te plaatsen voor de tweede helft van het toernooi. Met -4 (dezelfde score als halve Nederlander Johannes Veerman die al wel binnen is) en zijn bal in de greensidebunker van hole 17, staat hij niet alleen in het zand voor het restant van zijn ronde, maar vooral ook precies op de cutline en met dus nog alles om voor te spelen.

Dat geldt niet voor Daan Huizing. De Soestenaar leek lang ook op weg naar het weekend, maar bogeys op hole zeven en acht (zijn zestiende en zeventiende) deden hem de das om, daar kon ook de birdie voor een tweede opeenvolgende ronde onder par (-1) helaas niets meer aan veranderen.

De leiding is ook halverwege in handen van Laurie Canter. De Engelsman leverde iets van zijn voorsprong in, maar met een totaal van -16 heeft hij twee slagen marge ten opzichte van nummer 2 Ross McGowan die op -14 de best of the rest is.

Leaderboard

Laatste nieuws