Nederlanders allemaal onder par, Besseling ruim de beste

De hoogst geklasseerde Nederlander op de Order of Merit liet opnieuw zien de man in vorm te zijn. Na de eerste ronde van het Italiaans Open staat hij hoog op het leaderboard na een ronde ruim onder par.
besseling

Een goed resultaat kunnen alle landgenoten wel gebruiken. Voor de euro's, om te stijgen op de Order of Merit of om hoog te blijven staan op de jaarranglijst. Na de eerste ronde op Chervo Golf in het Italiaanse Brescia hebben Wil Besseling, Joost Luiten, Darius van Driel, Lars van Meijel en de jarige Daan Huizing dat alle vijf nog in eigen hand. Al zijn er ook verschillen.

Wil Besseling zal zonder meer met het beste gevoel van de baan zijn gestapt. De nummer 59 van de jaarranglijst moest al snel een bogey op de kaart zetten (hole 2) maar daarna leverde hij niet alleen geen enkele slag meer in, hij won er ruim voldoende om zich hoog op het leaderboard terug te vinden. Niet minder dan acht birdies stonden er bij het opmaken van de rekening op zijn kaart: drie voor de turn en vijf op weg terug naar het clubhuis, en met -7 hoeft hij maar weinig spelers voor zich te dulden.

Dat geldt niet voor Luiten, Van Meijel en Huizing die alledrie tekenden voor een ronde in twee onder par en daarmee rond de zestigste plaats staan. Luiten en Huizing kwamen tot hun score met twee bogeys en vier birdies, Van Meijel maakte één birdie, maar ook één bogey meer om tot die score te komen.

Darius van Driel tenslotte moest als enige ook een dubbele bogey slikken, op de par-4 dertiende, en bleef mede daardoor uiteindelijk steken op -1.

De man van de dag was geen Nederlander maar een Engelsman. Laurie Canter had op de slothole zelfs een theoretische kans op een rondje in 59 slagen, maar moest daarvoor op de par-4 een eagle maken. Dat lukte hem niet, maar de foutloze ronde met tien birdies en één eagle was ronduit indrukwekkend. Met -12 heeft hij na de eerste ronde al een ruime voorsprong op de rest van het veld.

Leaderboard

Laatste nieuws