Europese Tour weer naar Zuid-Afrika

De Europese Tour keert volgende maand terug naar Zuid-Afrika voor het Joburg Open, dat van 19 – 22 november wordt gespeeld.
Randpark

Het is het eerste van drie toernooien in dit land, want de spelers hebben al te horen gekregen dat ook het Alfred Dunhill Championship (26 – 29 november) en het Zuid-Afrikaans Open (3 – 6 december) op het schema zullen worden gezet.Het Joburg Open, dat samen met de Sunshine Tour wordt georganiseerd, heeft een prijzenpot van een miljoen euro en wordt gespeeld op Randpark Golfclub (foto boven) in Johannsesburg.
Dit wordt het eerste internationale golftoernooi voor mannen in negen maanden in Zuid-Afrika.
Het Joburg Open werd voor het eerst gespeeld in 2007 en kan bogen op een indrukwekkende reeks winnaars, zoals Masters-kampioen Charl Schwartzel en onder anderen ook George Coetzee, Darren Fichardt, Branden Grace, Haydn Porteous, Richard Sterne en Andy Sullivan.
Dit kampioenschap stond voor het laatst in december 2017 op de kalender en Shubhankar Sharma uit India was de winnaar.

Keith Pelley, Chief Executive van de European Tour: ‘Het verheugt mij dat het Joburg Open dit jaar weer op ons programma staat. We hebben een al jarenlang een geweldige relatie met de Sunshine Tour en dit toernooi is daar een voorbeeld van.’
Het Joburg Open en de andere twee toernooien worden nog voor het Tour Championship in Dubai gespeeld. Dat staat voor 10 – 13 december op de kalender.
Of deze drie wedstrijden in Zuid-Afrika ook meetellen voor kwalificatie is nog niet duidelijk.
Maar dit nieuwe regeltje, vermeld bij de kwalificatie-eisen voor 'Dubai', doet dat wel vermoeden: The leading 60 available Players from the 2020 Race to Dubai Rankings as of the conclusion of the preceding Race to Dubai Tournament.
De vraag was of de Zuid-Afrikaanse toernooien meetellen voor de Race to Dubai 2020 en inderdaad, dat is het geval.

Laatste nieuws