Langere putter werkt voor Kokrak

Het advies van zijn caddie om een 36" putter in zijn tas te stoppen, resulteerde in de eerste overwinning op de PGA Tour van de 35-jarige Jason Kokrak.
Langere putter werkt voor Kokrak

Niet Xander Schauffele (tweede op -18), de in bloedvorm verkerende Tyrrell Hatton of overnight-leader Russel Henley (beide derde op -17) pakten de titel in de CJ CUp @ Shadow Creek, het was een 35-jarige routinier, die in zijn 232ste start eindelijk de ban brak: Jason Kokrak (-20).

'Ja, als je al tien jaar op de tour speelt, heb je wel wat littekens, dus ik was bloednerveus', aldus de winnaar na de laatste putt. 'Maar qua spel kan ik mee met de beste spelers ter wereld, dus als de putter luistert, doe ik mee voor de overwinning.'

De statistieken onderstrepen deze bewering. Op de slotdag sloeg Kokrak maar liefst 94,44 van de greens in-regulation en maakte hij acht birdies voor een 64 (-8). Voor het eerst in zijn carrière leidde hij de statistiek Strokes Gained: putting.

Dat had hij te danken aan twee dingen. Hij speelt regelmatig op de exclusieve baan van Shadow Creek en kent de greens daardoor beduidend beter dan zijn collega's. Daarnaast raadde zijn caddie hem onlangs aan om het eens met een langere putter te proberen. 'Ik sta nu wat meer rechtop en heb ik de putter meer in mijn handpalmen, waardoor ik de laatste maanden steeds beter ben gaan putten', aldus Kokrak.

Dat zelfvertrouwen hielp hem over de finish. Hij begon de laatste hole met een slag voorsprong op Xander Schauffele en maakte hier heel gedecideerd twee slagen van met een afsluitende birdie. Kokrak: 'Xander is de nummer-8 van de wereld en heeft meerdere toernooien op de PGA Tour gewonnen. Tegen zo'n speler je eerste titel pakken, maakt het nog specialer.'

Leaderboard

Laatste nieuws