Landgenoten in middenmoot, Wallace los van het veld

Veel meer dan een plaats in de subtop zit er zondag niet in voor de drie Nederlanders die in Schotland spelen. Lars van Meijel staat er het beste voor van de drie.
van meijel

Even leek het er op dat de Nederlanders moving day inderdaad zouden benutten om een mooie move te maken. Wil Besseling mocht zelfs even aan de top-10 ruiken. Maar bij het opmaken van de rekening stonden zowel Besseling als Darius van Driel en Lars van Meijel verder op het leaderboard dan ze gehoopt hadden.

Lars van Meijel staat er na 54 holes het beste voor. De Brabander tekende voor de tweede opeenvolgende dag voor een ronde in zeventig slagen op het opnieuw bitterkoude Fairmont. Mede dankzij een eagle op de par-5 zesde staat hij met -4 gedeeld 35ste.

Daarmee is Van Meijel één slag beter dan zowel Besseling als Van Driel. Laatstgenoemde tekende voor een ronde level par met twee birdies en twee bogeys, terwijl Besseling - die na zeven holes op -4 stond - eindigde op +1 (73), na vijf slagen verlies op de laatste elf holes, en daarmee uiteindelijk net als Van Driel op de 43ste plaats staat.

Hoewel er op de lastige links aan de rand van St Andrews nog veel kan gebeuren in de laatste ronde nam Matt Wallace een voorschot op een eventuele zege. De Engelsman ging foutloos rond in 66 slagen en heeft met -18 drie slagen voorsprong op landgenoot Garrick Porteous.

Ziggo Sport zendt de vierde en laatste ronde zondag van 13.00 tot 17.30 live uit.

Leaderboard

Laatste nieuws