Meekers beste Nederlandse in Spanje

Een topnotering zat er niet in, maar met een vijftiende plaats kon amateur Romy Meekers tevreden terugkijken op het Santander Golf Tour Lerma.

meekers

Vijf wedstrijden telt het seizoen van de Letas slechts. In september werden er twee wedstrijden in Zwitserland en één in Tsjechië gespeeld en voor oktober stonden er twee gepland in Spanje. Lang was het spannend of deze wedstrijden al dan niet door zouden kunnen gaan, maar ondanks het toenemend aantal besmettingen sloegen de vrouwen van het circuit deze week alsnog af.

De 23-jarige Romy Meekers eindigde in het eerste van de twee Spaanse toernooien als beste Nederlandse. De Utrechtse speelster van UGC de Pan ging rond in 72, 73 en tenslotte 67 slagen voor een totaal van -4 en behaalde daarmee haar beste resultaat van het ultrakorte seizoen.

Pasqualle Coffa deed het elke dag een slagje minder goed (71, 72, 73) en moest met level par genoegen nemen met de gedeeld dertigste plaats en een prijzengeld van een kleine vijfhonderd euro in het door Luna Sobron Galmes gewonnen toernooi.

Er had overigens een Nederlandse meer mee zullen doen in Spanje, maar Covid-19 stak daar een stokje voor. Zhen Bontan kon de noodzakelijke negatieve testuitslag niet overleggen omdat haar sample kwijt was geraakt en kon op de korte termijn die overbleef niet nogmaals getest worden. De eerstejaars professional hoopt deze week in het laatste toernooi van het jaar wel te kunnen starten.

Einduitslag

Tour
  • golfsupport