Landgenoten zeker van vol speelrecht Pro Golf Tour 2021

De Fransen domineerden de finale van Qualifying School van het Duitse circuit, maar de Nederlanders speelden het spel goed mee en gingen met een goede kaart voor het circuit naar huis.

toorop

Tot voor een paar jaar terug was het nog helemaal niet nodig om ook voor het Duitse satellietcircuit naar 'School' te moeten, maar om recht te houden aan het eind van het seizoen vijf kaarten voor de Challenge Tour uit te mogen delen moest er van de Europese Tour een Q School komen. Je moet het daar wel erg bont maken wil je (in een normaal, niet covid-seizoen) niet aan spelen toekomen, maar je kan maar beter zo hoog mogelijk eindigen om je seizoen goed in te kunnen delen.

Daarin slaagden Mike Toorop (4e), Philip Bootsma (T5), Koen Kouwenaar (T16), Stan Kraai (T21) het beste. Door bij de beste twintig te eindigen in het tweedaagse evenement op Paderborner Land veroverden ze een speelrecht in categorie 5, de beste kaart die deze week te verdienen was. Mitchell Schoorl (T25), Berry Jole (T26) en Peter Melching (T35) zullen de meeste toernooien ook wel inkomen met hun categorie 8, maar voor Michael Wedema (86) en Mats Markovits (T87) moeten het doen met categorie 10 waarmee ze nagenoeg alle andere spelers voor moeten laten gaan bij de inschrijving.

Het toernooi in Duitsland werd beheerst door Franse spelers. Er eindigden er maar liefst zes in de top-10, waaronder ook de plaatsen 1, 2 en 3. Zuiderbuur Alan de Bondt legde beslag op de vijfde plaats.

Max Albertus (Cat. 2) en Dylan Boshart (Cat. 7) hadden hun speelrecht al veilig gesteld door hun prestaties van het afgelopen seizoen.

Einduitslag

Tour
  • golfsupport