Lage scores in Schotland, voorzichtige start landgenoten

Om mee te doen om de prijzen lijk je deze week in St. Andrews laag te moeten gaan. Dat deed geen van de vier Nederlanders op de eerste dag van het Scottish Championship, waar Wil Besseling de beste oranjeman is.
besseling

Het is koud in Schotland waar spelers de winterkleding noodgedwongen al uit de tas hebben getrokken. Het golf was wel om warm van te worden, althans, als je mee kon op Fairmont waar lage scores mogelijk bleken. Zo raffelde Adrian Otaegui zijn ronde af in 62 slagen (-10) en sta je met -4 niet eens bij de beste vijftien.

Zo ver kwam geen enkele Nederlander. Sterker, slechts één van de vier deelnemende landgenoten tekende voor een ronde onder par, en opnieuw was Wil Besseling degene die die taak op zich nam. De nummer zestig van de Order of Merit maakte drie bogeys en vier birdies om net 'in het rood' te eindigen, al staat hij met -1 slechts gedeeld 45ste.

Dat is één slag beter dan Darius van Driel en Lars van Meijel, waarbij vooral Van Meijel nog wel eens zal denken aan het slot van zijn ronde die zijn kaart door een dubbele bogey op de par-5 achttiende plots een heel ander aanzicht gaf. Toch, met level par hebben beiden goede kans om er ook in het weekend bij te zijn aan de Schotse kust van Five.

Om daar ook te geraken zal Daan Huizing op vrijdag met iets bijzonders op de proppen moeten komen. De Soestenaar maakte weliswaar twee birdies, maar vind zichzelf door zes bogeys terug op de gedeeld 93ste plaats, vooralsnog drie slagen buiten de cutline.

Leaderboard

Laatste nieuws